ЄС одноголосно ввів санкції проти РФ

єс

ЄС одноголосно ввів санкції проти російських фізичних та юридичних осіб через визнання «незалежності» ОРДЛО.

Міністри закордонних справ Європейського Союзу 22 лютого погодилися ввести санкції проти росіян і організацій, а також банків, оборонного сектору і обмежити доступ Росії до європейських ринків капіталу, повідомляє Reuters.

Усі депутати російської Думи, нижньої палати парламенту, будуть піддані санкціям ЄС, які зазвичай передбачають заборону на поїздки та заморожування активів.

Головний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив на прес-конференції в Парижі: «Цей пакет санкцій, який було одностайно схвалено державами-членами, зашкодить Росії, і це буде дуже боляче».

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн сказала, що вітає пакет санкцій проти Росії: «Росія не дотримується своїх міжнародних зобов'язань і порушує основний принцип міжнародного права.

Росія сфабрикувала цю кризу і несе відповідальність за нинішню ескалацію».

За її словами, рішення Німеччини зупинити проект газопроводу «Північний потік-2» у Балтійському морі є «абсолютно правильним».

«Північний потік-2» слід оцінювати у світлі безпеки енергопостачання для всього Європейського Союзу. Ця криза показує нам, що Європа все ще занадто залежить від російського газу», – говорить президентка.

Вона додає, що Європейський Союз «єдиний і діє швидко»: «Наші сьогоднішні дії є відповіддю на агресивну поведінку Росії. Якщо Росія продовжить загострювати цю кризу, яку вона створила, ми готові вжити подальших дій у відповідь».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: