Австралія запровадила санкції проти російських міністрів та представників нафтогазового сектору

_118656109_4814806e-b6f9-425f-bcb3-159fe74af95b
Скотт Моррісон прем'єр-міністр Австралії.

У першому раунді австралійських санкцій вісім високопоставлених російських представників безпеки та нафтогазового сектору будуть об’єктами санкцій. 

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон пообіцяв переслідувати будь-кого, хто «сприяє» вторгненню в Україну, повідомляє The Guardian.

Сьогодні австралійський прем'єр-міністр зустрівся з Комітетом з національної безпеки кабінету міністрів перш ніж заявив, що російський уряд «поводиться як головоріз і хуліган» і «дії РОсії повинні мати наслідки».

Моррісон охарактеризував санкції як лише перший крок у відповідь Австралії та вказав, що австралійські служби безпеки перебувають у готовності щодо можливих контрдій з боку Росії, таких як шпигунство та кібератаки, у відповідь на визнання Володимиром Путіним незалежності двох контрольованих Росією територій на Сході України та відправка, за його словами, «миротворчої» місії.

Австралія почне з накладення заборони на поїздки та цілеспрямовані фінансові санкцій проти восьми членів Ради безпеки Російської Федерації – органу, який очолює Путін і має 12 постійних членів, включаючи міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Моррісон не уточнив, які вісім членів будуть піддані санкції, але сказав, що цей орган надав Путіну політичні поради та обґрунтування, що призвело до ухвалення президентського указу в понеділок, який «фундаментально підриває суверенітет та територіальну цілісність України».

Австралія також внесе зміни до своїх чинних санкцій, щоб охопити відокремлені регіони Донецької та Луганської областей, заборонивши торгівлю в таких галузях, як транспорт, енергетика, телекомунікації, запаси нафти, газу та корисних копалин.

Уряд заявляє, що розширить коло осіб і організацій, яких Австралія може внести до санкційних списків, включивши в них осіб, які мають «стратегічне та економічне значення для Росії».

Австралійським фізичним і юридичним особам буде заборонено вести бізнес з Банком Росія, Промсвязьбанком, ІС Банком, Генбанком і Чорноморським банком розвитку та реконструкції.

Моррісон визнав, що Австралія не має великого обсягу торгівлі з Росією в порівнянні зі США та Європою.

Але він сказав, що «важливо, щоб ми відігравали свою роль у ширшому міжнародному співтоваристві, щоб гарантувати, що тим, хто фінансує та отримує прибуток від автократичного та авторитарного режиму, який вторгається до свого сусіда, не було куди тікати і ніде сховатися».

«Австралійці завжди протистоять хуліганам», — сказав він. – Це лише початок цього процесу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: