Біженці з ОРДЛО: до Росії вже виїхали понад 96 тисяч мешканців, чекають до пів мільйона

Без названия (4)
Фото: gettyimages

До Росії евакуювали більш ніж 96 тисяч мешканців Луганської та Донецької областей. Їх розмістили у дванадцятьох пунктах.

Про це в середу, 23 лютого, повідомив в.о очільника МНС Росії Олександр Чупріян, передає російський Інтерфакс.

Він заявив, що до РФ може прибути до 500 тисяч біженців у разі «погіршення ситуації у республіках» (йдеться про самопроголошені «ЛНР» та «ДНР» - ред.), а список регіонів, куди їх евакуйовуватимуть, буде збільшуватись. Хоч додав: зараз фіксують зменшення потоку переселенців.

Нині мешканців ОРДЛО приймають у 48 пунктах, їх число може зрости до 48.

Натомість секретар генеральної ради «Єдиної Росії» Андрій Турчак зазначив, що у кожному із регіонів, де приймають біженців, мають бути резервні фонди для їх підтримки, оголошено грошовий збір. Роблять це для того, щоб резерви були у кожному регіоні, пояснив він.

Тим часом упродовж доби через пункти пропуску у Ростовській області пройшли понад 15 тисяч мешканців Л/ДНР, повідомили їхні прикордонники.

Нагадуємо, евакуація населення із ОРДЛО почалася 18 лютого під приводом загострення ситуації на Донбасі: вивозять жінок, дітей та літніх людей. Біженців приймає Ростовська область. Сьогодні в регіоні розгорнули 125 пунктів тимчасового перебування. На ранок середи 23 лютого тут перебували понад 6,8 тисяч біженців, серед яких 3,4 тисячі — діти.

Найбільше таких локацій діє у Неклинівському районі. Окрім стаціонарних пунктів, також розгорнуто місця для перебування біженців у готелях, таборах та базах відпочинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: