Довжелезні черги у військкоматах: Головнокомандувач ЗСУ подякував резервістам

зсу3
ілюстративне фото

В Україні після оголошення президентом Володимиром Зеленським призову резервістів оперативного резерву першої черги сьогодні, 23 лютого, у військкоматах стоять довжелезні черги.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України, генерал-лейтенант Валерій Залужний у середу, 23 лютого.

«Дякую резервістам оперативного резерву Збройних Сил України, які від сьогодні, одразу після видання відповідного наказу про призов, масово йдуть до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Ці довжелезні черги по всій країні формують потік колосальної сили, який знесе орду, щойно вона перетне наші кордони», - написав він.

Він підкреслив, що нині українська армія зразка 2022 року, а не 2014 року: загартована в боях, добре оснащена, підготовлена та вмотивована.

«Ми змінилися зсередини. ЗСУ - це незламний дух бойового братерства, взаємоповаги і гідності. Це одна родина. Нами розроблені і затверджені чіткі плани реагування на будь-які зміни в оперативній обстановці. Ми спокійні і впевнені», - додав він.

Що відомо 

Увечері 22 лютого президент України Володимир Зеленський оголосив призов резервістів ОР-1. Про це він заявив у відеозверненні.

Призов розпочався відсьогодні, з 23 лютого. Йому підлягають резервісти оперативного резерву першої черги віком від 18 до 60 років — як офіцери, так і рядовий та сержантський склад.

Резервісти оперативного резерву — це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та набули певної військової облікової спеціальності.

Резервісти оперативного резерву проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві. Максимальний термін служби — рік.

«Під час попередньої служби військовослужбовець був водієм-механіком у військовій частині А0000, тому призиватимуть його в цю ж частину, на цю ж військово облікову спеціальність. За призваними резервістами, згідно Закону України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітня плата», - пояснили у Сухопутних військах ЗСУ.

Згідно із Указом презедента, резервісти мають самостійно з’явитись у свої військові частини або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку для явки у свій ТЦК. Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи.

За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: