Місія МВФ розпочала онлайн-перегляд кредитної програми України

МВФ
Фото ілюстративне

У середу, 23 лютого, в Україні запрацювала місія Міжнародного валютного фонду: онлайн-роботу зосередять довкола обговорення кредитної програми країни на тлі російської кризи.

Про це вранці повідомили у Міністерстві фінансів України.

Метою місії є проведення другого перегляду програми співробітництва Stand-by, за результатами якого Україна зможе отримати транш у 700 млн дол США, пояснили у відомстві.

Усі зустрічі із представниками фонду відбуватимуться дистанційно. На сьогодні запланований другий перегляд цієї програми.

Транш, найімовірніше, Україна отримає влітку нинішнього року, повідомив голова фінансового комітету Ради Данило Гетьманцев. І додав, що після цього до наступного року зможе обійтись без грошей МВФ.

Нагадаємо, у межах програми stand-by Україна має отримати від МВФ 5 мільярдів доларів. Позаторік, 2020-го, надійшов перший транс на суму 2,1 млрд доларів, після цього сталася затримка, оскільки Україна не виконала умов надання кредиту.

Другий транш надійшов торік у листопаді: його сума склала 699 мільярдів доларів. Ці кошти Україна вже витратила напередодні нового року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: