Надзвичайний стан: які заходи будуть запроваджені на Львівщині

козицький
Максим Козицький

Після запровадження режиму надзвичайного стану на Львівщині будуть посилені перевірки щодо терористичної загрози.

Про це йшлося під час брифінгу голови ЛОДА Максима Козацького та керівників силових структур області.

Мешканців просять мати при собі документи, які посвідчують особу. Про запровадження комендантської години наразі не йдеться.

«Я думаю, що ВР прийме рішення про запровадження надзвичайного стану вже сьогодні і від сьогодні він почне діяти на Львівщині. Що це означає для нас? Перш за все це посилення перевірок щодо терористичної загрози, посилене патрулювання поліції, можливі зупинки громадян для встановлення особи. Також ми б хотіли, щоб була пильність населення щодо підозрілих осіб. Тобто це не про комендантську годину, а про посилення пильності. У разі загострення на фронті, можлива зміна формату, але зараз про таке не йдеться», - пояснив Максим Козицький.

«В умовах введення надзвичайного стану в області створений штаб, керівником якого є голова ЛОДА. Органи Нацполіції переведені у посилений варіант несення служби і в тісній взаємодії зв штабом працюють над посиленням безпеки в регіоні. Звертаюся до громадян: на період надзвичайного стану органи поліції можуть перевіряти документи, що посвідчують особу, тому їх потрібно мати з собою. Також поліцейські мають право оглядати автомобілі на предмет перевезення заборонених речей, зброї, вибухівки. Просимо поставитися до цього з розумінням і співпрацювати з поліцейськими. У випадку якихось питань чи неясностей, телефонуйте на 102. Якщо знаходитится поблизу органів поліції – звертайтесь за консультацією. Обмежень щодо продажу зброї цивільному населенню наразі немає, комендантської години теж. Працюємо у штатному режимі, орієнтуємося на отримання інформації з достовірних, державних джерел», - додав начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області  Опександр Шляховський.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, мешканці повинні бути готовими до можливих диверсій.

«Кожен повинен чітко усвідомити, що можуть бути диверсійні групи, спроби вивести з ладу обладнання. Мета ворога — посіяти страх. Всі стратегічні підприємства Львова працюють в нормальному режимі. Ми можемо подавати воду за повної відсутності електроенергії. Є запаси всього необхідного. Не можна проводити мітинги, маніфестації страйки. Ворог може використовувати протестні настрої людей. Йдеться про несанкціоновані заходи. Якщо це будуть мирні заходи, ми самі з головою ЛОДА братимемо в них участь  Має бути чітка координація», - заявив Андрій Садовий.

Він також заперечив інформацію, яка поширюється у соцмережах про евакуацію з лікарень.

«Навпаки, медична система готується до життя у режимі надзвичайної ситуації. Є запаси медикаментів, збільшуємо запаси крові», - розповів міський голова.

За словами командира 103 бригади територіальної оборони ЗСУ Валерія Курка, в області триває формування підрозділів тероборони.

«Громадяни, які підписали контракт для служби в резерві планово навчаються готуються і до призову, який був оголошений – не залучаються. Щодо штабів, батальйонів, бригад в умовах надзвичайного стану, то продовжується укомплектування підрозділів в режимі мирного і воєнного часу. З іншими силами безпеки і оборони проводяться навчання і тісна взаємодія», - розповів Валерій Курко.

«Антитерористичний центр СБУ працює в посиленому режимі. На всі події будемо реагувати вчасно», - запевнив начальник управління СБУ у Львівській області Іван Осипчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: