Народний депутат просить СБУ перевірити мережу АЗС та її власника щодо фінансування російського вторгнення

рооло-882x400

Народний депутат Михайло Бондар скерував до голови СБУ Івана Баканова депутатський запит у якому просить провести перевірку щодо можливого фінансування мережею АЗС «БРСМ-нафта» та її власником Андрієм Бібою підготовки російського вторгнення на територію України та проросійських духовних, громадських та політичних ініціатив.

Народний депутат Михайло Бондар скерував до голови СБУ Івана Баканова депутатський запит, у якому просить провести перевірку щодо можливого фінансування мережею АЗС «БРСМ-нафта» та її власником Андрієм Бібою підготовки російського вторгнення на територію України та проросійських духовних, громадських та політичних ініціатив.

«ЗМІ та громадські активісти повідомляли про причетність мережі АЗС «БРСМ-нафта» та її власника Андрія Біби до фінансування «Партії Шарія», діяльності церкви Московського патріархату, протестів проти візиту Вселенського патріарха Варфоломія. Окрема слід зазначити компліментарні публікації, які нещодавно з’явилися у ЗМІ країни-агресора, де відзначають участь вищезазначеної мережі АЗС та її власника у фінансуванні дій, направлених на єдність «русского мира», – йдеться у зверненні депутата.

Відтак він просить СБУ перевірити інформацію щодо фінансування мережею та її власником проросійських духовних, громадських та політичних ініціатив, дослідити зв’язки мережі АЗС «БРСМ-нафта» та її власника Андрія Біби із центрами духовного та політичного впливу, що знаходяться на території держави-агресора, а також перевірити можливе сприяння мережі та її власника у підготовці російського вторгнення на територію України.

Як розповів у коментарі Дивись.info Михайло Бондар, інформацію щодо діяльності власника мережі АЗС він отримав зі ЗМІ.

«Я учасник бойових дій, військовий, під час російської агресії намагаюся аналізувати повідомлення ЗМІ, і якщо там йдеться, що є така підозра, то, на мою думку, це повинні перевірити правоохоронні органи. Я не займаюся розслідуванням і нічого не стверджую. Просто прошу перевірити інформацію», – пояснив народний депутат.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: