Проти «Північного потоку-2» США запровадили санкції

gazprom_ru_id23025_650x410_5_650x410_1_650x410_2_650x410
Фото: газопровід "Північний потік" (gazprom.ru)

Президент США Джо Байден ввів санкції проти «Північного потоку-2».

Про це стало відомо увечері в середу, 23 лютого.

Як цитує Байдена сайт Білого дому, президент сьогодні доручив своїй адміністрації запровадити санкції щодо Північного потоку-2 та посадових осіб оператора.

З його слів, після консультацій США з німецьким урядом, які відбулись напередодні, 22 лютого, Німеччина заявила про припинення сертифікації газопровода Nord Stream 2 AG та її посадовців. Ці кроки він назвав «початковим траншем» у відповідь на дії РФ проти України.

«Без жодних вагань ми робитимемо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію», - заявив Байден.

Та додав, що своїми діями російський президент Володимир Путін дав світові неабиякий стимул відмовитись від російського газу та інших видів енергію.

Нагадуємо, у зв'язку із визнанням Росією «незалежності» квазі-республік «ЛНР» та «ДНР» 21 лютого, канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про припинення сертифікації газопроводу «Північний потік—2». Таке Рішення Шольц ухвалив у вівторок, 22 лютого, обґрунтувавши це тим, що РФ грубо порушила усі міжнародні угоди, визнавши сеператистські утворення Л/ДНР.

Оператором газопроводу «Північний потік-2» є однойменна компанія, акціями якої володіє російський «Газпром». Після його записку Росія постачатиме газ до Європи — від узбережжя Росії через Балтійське море аж до Німеччини. Будівництво заверсилось на початку вересня торік, нині триває процес сертифікації, зокрема Німеччиною, а дозвіл на експлуатацію повинна підтвердити Єврокомісія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: