У постанові Ради Федерації не вказано, де саме РФ може використовувати збройні сили

22-rada-federatsii

22 лютого Рада Федерації дозволила президенту Путіну використовувати збройні сили за межами Російської Федерації. Тоді як 2014-го в постанові зазначалася територія України.

22 лютого Рада Федерації дала згоду президенту Росії Путіну використання збройних сил Російської Федерації поза межами країни. Відповідну ухвалу одноголосно ухвалили на позачерговому засіданні верхньої палати парламенту. За це рішення проголосували 153 сенатори.

«Рада Федерації ухвалює дати згоду президенту РФ на використання Збройних сил РФ за межами території РФ на основі загальновизнаних принципів та норм міжнародного права. Загальна чисельність формувань збройних сил РФ, райони їх дій, поставлені перед ними завдання, терміни перебування за територією РФ визначаються президентом РФ, відповідно до Конституції РФ», – йдеться в документі.

Натомість в постанові від 1 березня 2014 року є уточнення – на території України.

«Розглянувши звернення президента Російської Федерації та виходячи з інтересів безпеки життя громадян Російської Федерації, наших співвітчизників та особового складу військового контингенту Збройних Сил Російської Федерації, що дислокується відповідно до міжнародного договору на території України (Автономна Республіка Крим), відповідно до пункту «г» частини 1 статті 102 Конституції Російської Федерації Рада Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації ухвалює:

Дати згоду Президенту Російської Федерації на використання Збройних Сил України на території України до нормалізації суспільно-політичної обстановки в цій країні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: