Українців закликають негайно покинути РФ, — МЗС

мзс
фото6 відкриті джерела

Міністерство закордонних справ закликає своїх громадян, які мешкають у Росії, покинути країну через проголошення незалежності квазі-республік «ЛНР» та «ДНР».

Окрім цього, у відомстві закликали українців утриматись від будь-яких поїздок до РФ, позаяк дипломати, найімовірніше, не матимуть змоги надавати їм консульську допомогу, сказано в заяві міністерства у середу, 23 лютого.

Там підкреслили: нехтування цими проханнями, може істотно ускладнити забезпечення належного захисту українців на території Російської Федерації.

У МЗС повідомили контакти закордонних дипломатичних установ України у Росії, куди можна звернутися у разі необхідності негайного консульського реагування.

  • Посольство України в Російській Федерації (тел.: +7 919 768 77 96; електронна пошта: [email protected], [email protected]).
  • Генеральне консульство України в Санкт-Петербурзі (тел.: +7 921 304 05 72; електронна пошта: [email protected]).
  • Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону (тел.: +7 918 587 99 93; електронна пошта: [email protected]).
  • Консульство України в Єкатеринбурзі (тел.: +7 953 0000207; електронна пошта: [email protected]).
  • Консульство України в Новосибірську (тел.: +7 913 379 12 93; електронна пошта: [email protected]).

Нагадуємо, 22 лютого у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про розірвання дипломатичних відносин з Росією, а також припинення чи призупинення дії договорів та угод хз нею у зв'язку із визнанням її президента незалежності самопроголошених маріонеткових республік Л/ДНР. У разі ухвалення документу, упродовж п'яти днів українських Уряд має визначити країну, посольство якої представлятиме інтереси України в РФ.

У понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін на запит Держдуми та вантажків самопроголошених республік визнав незалежність ДНР та ЛНР. Того ж дня він підписав указ про введення російських військ на Донбас.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: