«Вони зовсім не миротворці», — генсек ООН про російські війська на Донбасі

ООН
Фото з відкритих джерел.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гетерриш висловив стурбування щодо подій, які відбуваються в Україні, а російські війська, які за указом президента Росії Володимира Путіна, ввели на Схід України, буцімто задля умиротверення, не є миротворцями.

Про це він заявив у промові, сказано в пострелізі ООН 22 лютого.

«Коли війська однієї країни входять на територію іншої країни без її згоди, вони не є неупередженими миротворцями. Вони зовсім не миротворці», - сказав він.

І додав, що глобальна криза миру та безпеки, з якою зіштовхується нині світ — не може не турбувати, відтак генсек висловив сподівання, що «цей момент не настане»

Рішення РФ визнати незалежність самопроголошених «ЛНР» та «ДНР» Гетерриш  назвав порушенням територіальної цілісності та суверенітету України, яке суперечить принципам Статуту Організації Об’єднаних Націй і не узгоджується з так званою Декларацією дружніх відносин Генеральної Асамблеї, яку Міжнародний Суд неодноразово цитував як представник міжнародного права.

Генсек ОНН у промові зазначив, що вони продовжать підтримувати Україну через гуманітарні операції та зусилля прав людини.

І закливав негайно припинити вогонь та відновити верховенство права, шляхом дипломатії, «врятувавши український народ від лиха війни»

«Повторюю те, що я сказав кілька разів: мої добрі послуги доступні – і ми не поступимося в пошуках мирного рішення», - заявив генсек ООН.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: