На Львівщині можуть бути диверсанти: мешканців просять бути пильними

козицький

На Львівщині були помічені люди в камуфляжі з червоними стрічками.

Про це під час брифінгу розповів голова ЛОДА Максим Козицький.

Мешканців просять повідомляти правоохоронців про таких осіб.

«Є повідомлення антитерористичного штабу про те що люди в камуфляжній формі можуть бути диверсантами. Їхня позначка – це червона стрічка. Будьте пильними до таких речей. На Львівщині поки що не затримували підозрілих елементів, але в сусідніх областях такі затримання були», - розповів Максим Козицький.

Також Козицький повідомив, що сили ворога обстріляли військові об'єкти. Натомість об'єкти інфраструктури посилено охороняють поліція, Нацгвардії та СБУ.

«Прохання до населення: перебувати максимально близько від дому та рідних. Зв’язок є, але лінії можуть бути перевантажені. Не створювати черги на заправках, пропускати служби. Службу екстреної медичної допомоги повністю мобілізована і має всі необхідні запаси медичних матеріалів. Просимо бути пильними. Є повідомлення антитерористичного штабу про те, що люди в камуфляжній формі можуть бути диверсантами. Позначка – червона стрічка. Будьте пильними до таких речей», - сказав він.

Щодо обстрілу військових об’єктів, то на Львівщині за оперативними даними, постраждали військові частини у Кам’янці, Бродах, Новому Калинові.

«Обстріл вівся не з повітряних суден. Смертельних випадків на даний момент не зафіксовано. Особливо пильними має бути те населення, яке проживає біля військових і критичних об’єктів, аеропорту. Наразі Львівський аеропорт не піддався атаці, він перебуває під посиленою охороною, зокрема йдеться про злітно-посадкову смугу. Стежте за сигналом «Повітряна тривога». Будьте поруч зі своїми дітьми, перевірте свої укриття», закликав Максим Козицький .

За його словами, зараз всі служби Львівщини працюють в режимі воєнного стану.

Збирається рада оборони області, яку я очолюю. До неї входять керівники всіх силових відомств. Всі об’єкти критичної інфраструктури перебувають під посиленим наглядом поліції, Нацгвардії, СБУ. Прохання до населення знаходитися близько від дому і рідних. Зв'язок на даний момент є, але лінії можуть бути перевантажені», - розповів голова ЛОДА.

Мешканців просять зберігати спокій а також не створювати на автозаправних станціях.

«Зараз є величезні черги на заправних станціях. Прохання не допустити паніки і не штурмувати заправки – є запаси пального. На даний момент ми не встановлюємо жодних обмежень. Прохання пропускати екстрені служби, надавати їм дорогу і можливість заправитися позачергово. Те саме стосується техніки усіх військових формувань. Служба екстреної медичної допомоги повністю мобілізована в надає допомогу. Медичні заклади мають запаси ліків і перев’язочних матеріалів. Тому зберігаємо спокій і чекаємо повідомлень від офіційних каналів зв’язку», - наголосив Максим Козицький.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, всі служби міста працюють в посиленому режимі.

«Зранку була нараді і їм поставлені чіткі задачі, депутати ЛМР будуть допомагати мешканцям перевіряти укриття, готуємося до прийому українців з інших регіонів, комунікуємо з містами-партнерами за кордоном. Працюємо з ЛОДА, слухаємо тільки офіційні повідомлення. Школи переведені на  дистанційне навчання, в садочках є чергові, якщо така потреба виникає, але просимо бути вдома і перевірити укриття які знаходяться поруч. Особлива увага має бути до будинків, які знаходяться поруч з військовими об’єктами», - розповів Андрій Садовий.

«Органи Нацполіції підняті по тривозі, вони патрулюють вулиці. Закликаю громадян співпрацювати з поліцією, надавати інформацію, яка може заслуговувати на увагу за номером 102. Також прошу не допускати поширення паніки», - розповів начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Олександр Шляховський.

Відтак, Нацполіця просить громадян повідомляти про підозрілих людей на вулицях. Особливу увагу слід звертати на людей з елементами червоного кольору на одязі. Поліція також просить усіх цивільних громадян не виходити на вулицю у форменому або тактичному одязі.

Як розповіла голова Львівської облради Ірина Гримак, органи місцевого самоврядування і представницькі органи переходять в інший режим роботи.

«Сьогодні, фактично, припиняється їхня діяльність на час військового стану. Обласна рада надає повну підтримку ЛОДА, починає працювати координаціний центр за участі всіх фракцій ЛОР, створюємо гуманітарний центр. Всі гілки влади працюють скоординовано»,  - розповіла Ірина Гримак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: