У військовому госпіталі Львова перебуває 11 поранених бійців

vijsk5d776a251f3b2_5d887b31b3c55

У військово-медичному клінічному центрі Західного Регіону перебуває 11 військових.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«1 з них у важкому стані, 10 – в стані середньої важкості та легкому. Інших військових у цивільних медзакладах немає», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, 4 з госпіталізованих постраждали вчора під час обстрілів Кам’янки-Бузьки, Бродів, Нового Калинова на Львівщині.

«Семеро пацієнтів з Рівненської області. З них шестеро постраждали внаслідок обстрілу аеропорту в Рівненській області, ще один  постраждав внаслідок ДТП з військовими. Оскільки військово-медичний центр є єдиним на західний регіон,  то за територіальним принципом всіх скерували сюди», - розповів Орест Чемерис.

Щодо характеру поранень пацієнтів, то директор департаменту розповів, що у 10 військових точкові осколкові поранення. 1 - має комбіновану травму  - поранення спровоковані кількома чинниками. Він з Рівненської області. Його стан важкий, але стабільний.

Як розповів Орест Чемерис, військовий госпіталь у Львові є основним медзакладом, до якого госпіталізують пацієнтів, які отримали ушкодження внаслідок бойових дій, військових, з західних областей України.

«Лише за умови якщо відстань, яку потрібно подолати при транспортуванні може становити загрозу пацієнту, то він  госпіталізується до найближчого закладу. Там йому надається вся необхідна допомога, і в разі стабілізації він переводиться в госпіталь», - пояснив директор департаменту.

Він розповів, що вчора понад 200 осіб на Львіщині відгукнулися на заклик здати кров.

«Продовжуємо закликати донорів прийти до пунктів здачі крові,  щоб створити запаси. Їх перелік сьогодні буде оновлено», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, вся система охорони здоров’я області працює в посиленому режимі за умовами воєнного стану.

«Це означає, що обмежені планові госпіталізації.  Стаціонарне лікування відбувається лише за життєвими показаннями а також для тих пацієнтів в яких відтермінування медичних маніпуляцій може  призвести до погіршення стану здоров’я або летальних наслідків. Першочерговий акцент робимо на забезпеченні медзакладів, які визначені у спільному наказі з міноборони. Вчора, впродовж дня, всі такі заклади створили необхідні запаси медпрепаратів. Також приведена у повну готовність вся хірургічна служба. Пропрацьована можливість роботи максимальної кількості операційних. Також сьогодні була пропрацьована можлива евакуація медзакладів», - роззповів Орест Чемерис.

За його словами, попри воєнний стан, в області триває вакцинація від кооонавірусу.

«Ми обмежили роботу центрів масової вакцинації. Працюють кабінети щеплень в закладах охорони здоров’я, де є умови для організації евакуації в укриття», - розповів директор департаменту.

За його словами, нині у ковіднх лікарнях перебувають 662 пацієнти. Завантаженість ліжкової мережі становить 12%. Львівщина відповідає показникам жовтого рівня епіднебезпеки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: