Зеленський кличе Путіна до перемовин, а Європу — діяти рішуче щодо санкцій проти РФ

зеленський 1
Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до президента РФ Володимира Путіна сісти за стіл переговорів, аби припинити гибель людей у повномасштабному вторгненні Росію на наші території.

Про це Зеленський сказав у обідньому відеозверненні в п'ятницю, 25 лютого.

Також він звернувся до Збройних сил України: «А тепер до ЗСУ: Стійте міцно, ви все, що в нас є, ви все, що захищає нашу державу», — сказав глава держави.

Зеленський назвав російське вторгнення в Україну — «не лише простим вторгненням, а початком війни проти Європи.

Проти єдності Європи, елементарних прав людини в Європі, усіх правил співіснування на континенті, проти того, що європейські держави відмовляються ділити кордони силою, додав він.

«Вже другий день міста нашої держави зазнають ракетно-бомбових ударів, танкові колони та авіанальоти максимально схожі на те, що Європа бачила під час Другої світової, і говорила «ніколи знову» Але ось це є. Знову є. Через 75 років після Другої Світової війни», — каже він.

Президент Володимир Зеленський також заявив, що Україна не бачить дій від Європи, як вона сама себе планує захищати, коли та «так повільно допомагаючи Україні»

«Перелічую, що вже відбулося: секторальні санкції проти РФ ввели: США, Канада, Велика Британія, ЄС, Австралія і Нова Зеландія. Але Російські танки все ще стріляють по житлових будинках, бойова техніка все ще атакує, в тому числі цивільних звичайних громадян України», — наголосив Зеленський.

Його вимога від Заходу — анулювати візи для росіян, відключити РФ від системи SWIFT, повністю її ізолювати, відкликати послів та закрити небо. Діяти можуть і звичайні люди в кожній країні світу, виходячи на площі міст.

«До європейців: вас уже шантажували газом, вас уже принижували та хочуть поділити так само як намагаються поділити сьогодні Україну. Захищайте себе так само як ми захищаємо себе», — заявив глава Держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: