Україна взяла понад 300 російських полонених: почали здаватись старші офіцери

274178326_254659440162882_744343014082456368_n
Фото: акаунт Головнокомандувача ЗСУ у фейсбуці

Радник голови Офісу Президента Олексій Арестович провів вечірній брифінг та розповів про ситуацію по всіх фронтах.

Радник голови Офісу Президента Олексій Арестович провів вечірній брифінг та розповів про ситуацію по всіх фронтах.

У противника оперативна пауза, але взята не добровільно, а завдяки величезним втратам, які вони понесли намагаючись атакувати позиції ЗСУ.

Продовжується накопичування противника на захід від Києва, але ми наносимо по ньому артилерійські удари, вони несуть величезні втрати. Ми збили їм темпи, зараз вони не рухаються в бік Києва, тому що їм дуже боляче і гірко.

Тримається Чернігів, Суми повністю під нами, не зважаючи на попередні повідомлення, що ніби то, половина Сум під ними. Суми повністю під нами і там колишні та діючі військовослужбовці, та просто громадяни зорганізувалися, вони навіть роблять вилазки у бік противника, вони палять тили, пальне, бензовози. Російська армія там повністю деморалізована, не відбувається жодних дій, нема пального, нема настрою і нема моралі.

Харків тримається, всі, мабуть, бачили відео розгрому російських колон під Харковом. Харків як друга столиця України показує блискучі результати своєї бойової роботи.

В зоні ООС наші тримають позиції, противник намагається атакувати, сьогодні під Маріуполем було збили черговий російський літак, який намагався атакувати наші позиції. До Маріуполя висувається російська бригадна тактична група з Мелітополя, але наші знають про цю проблему і вже зустрічають її.

В Криму, 53% призовників з Криму розбіглися і зараз ховаються по домівках, резервісти також відмовляються брати участь в операціях проти України.

Проблема на напрямку Запоріжжя, місто Енергодар, туди висувається передова підрозділ ворога, але ми знаємо про цю проблему, працюємо з нею і, звісно, нікуди вони не пройдуть.

Страшні кадри розгрому російських військових колон під Херсоном, місто тримають наші сили, наносять втрати ворогу. Фактично сьогодні, окрім цього невеличкого руху, від Маріуполя до Мелітополя, не було жодного просування ворога, на трьох-чотирьох пунктах, де вони намагалися просуватися, вони зазнали поразки.

Російські військові масово здаються в полон, навіть старші офіцери вже почали здаватись в полон, сьогодні був захоплений начальник штабу військової частини і командир танкового батальйону. Нещасних хлопців-строковиків ми набрали понад 300 осіб вже.

Зараз у Міноборони буде створена гаряча лінія для російських мам, по якій вони можуть зателефонувати нашим фахівцям і дізнатися про долю своїх синів. Це наш жест доброї волі стосовно російських бабусь, чиїх дітей путінський божевільний режим пачками вбиває тут в Україні.

Орієнтовно щодо втрат противника: втрати по техніці зараз уточнюються, але загальні втрати понад тисячу вбитими і приблизно дві тисячі поранених, приблизно по три з половиною тисячі поранених і вбитих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: