Львівщина прийняла понад 30 тисяч біженців

DJI_0084

На Львівщину прибула понад 31 тисяча біженців.

Про це під час пресконференції 27 лютого розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, частина біженців вирушили далі, на Закарпаття.

«Це люди, які приїжджають власним транспортом, або поїздами, або переміщені особи групами, які розселялися по санаторіях, по готелях, а також самостійно по домогосподарствах. Кількість осіб, які отримали поселення, звернувшись в центр надання допомоги переселенцям на стадіоні «Арена Львів» - це понад 2,5 тисяч осіб», - розповів Максим Козицький.

Війна в Україні: де у Львові приймають біженців

Також зібрано понад 60 тон гуманітарної допомоги.

За словами Максима Козицького, зараз є потреба у великому транспорті, який буде постійно курсувати між Україною і Польщею для перевезення гуманітарної допомоги для переселенців.

Відтак, мешканців які володіють таким транспортом, просять допомогти.

«Вчора зустрічалися з польською делегацією, з керівником державного резерву Польщі. Вони організовують величезний гуманітарний коридор. До власників тірів, фур: нам буде потрібно багато транспорту, тому що польська сторона організовує гуманітарний хаб з цілої Європи, куди будуть приходити ці речі першої необхідності, медикаменти, і потім будуть перевозитись на територію Львівської області для допомоги фронту, біженцям і Україні. Тому величезне прохання допомогти з наявністю великого транспорту, який буде постійно курсувати між Україною і Польщею для поповнення складів», - закликав Максим Козицький.

Водночас Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові наразі заклад забезпечений усім необхідним.

«Інформація, нібито госпіталь потребує гуманітарної допомоги, яка зараз шириться у соцмережах, – неправдива. Працівники лікарні вдячні жителям Львівщини за небайдужість і активність, однак наголошують: якщо пацієнтам чогось бракуватиме – про це напишуть на офіційній сторінці госпіталю. Також про це повідомлю я, як очільник Львівської обласної військової адміністрації», – розповів Максим Козицький.

Водночас, напруженою залишається ситуація на кордоні з Польщею.

«На даний момент за три доби майже 100 тисяч осіб перетнули кордони Львівщини з Польщею. На кордонах величезні черги. Проте разом з Укрзалізницею та польською стороною обговорюється можливість збільшення у два-три рази кількості  поїздів в напрямку Шегинь. Це частково має зняти напругу на кордоні з автомобільним транспортом. Щодо черг на пунктах пропуску до Польщі, то близько 2 тисяч осіб – черга на пункті пропуску Рава-Руська, така ж кількість людей на Шегинях, близько 30 км черг - на кожному з цих пунктів», - розповів голова військової  адміністрації.

Тим часом на Львівщині спільними зусиллями Львівської обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій, підрозділів тероборони та громадськості встановили вже понад 40 блокпостів.

«Наше завдання — дати можливість людям себе обороняти. Це і є самооборона або тероборона. З іншої сторони, це напевно заважає руху транспорту, але ми живемо у військовий час. Ми розуміємо — якщо не будемо пильними, то напевно ворог буде сильнішим. Блокпости - це правильні речі. Перевірка автомобілів – це людська пильність і бажання взяти участь у формі супротиву. Я це вітаю», - заявив голова військової адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: