США готові допомогти розслідувати воєнні злочини, – генпрокурор

274879798_5257996070879952_3530727869789059904_n

Сполучені Штати готові надіслати експертів з розслідування воєнних злочинів та військових аналітиків.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

«Неймовірно міцна підтримка від наших партнерів зі США в боротьбі України за мир на нашій рідній землі. Провели онлайн-зустріч із представниками Управління глобального кримінального правосуддя Державного департаменту США: послом із спецзавдань Майклом Козаком, 3-м послом США особливих повноважень з питань воєнних злочинів Джоном Клінтом Вільямсоном, старшим радником з питань політики Давідом Менделом-Ентоні та Еммою Гіліган - керівником напряму щодо України», – написала Венедіктова.

Вона додала, що нам зараз потрібні найкращі фахівці з міжнародного права і юристи, які працювали із Міжнародним кримінальним судом в Гаазі. Злочини агресора мають бути неодмінно покарані і світові знання та досвід для цього завдання дуже важливі.

«І Штати готові підтримати нас практично. США відправлять для допомоги нашим прокурорам команду експертів з розслідування воєнних злочинів та військових аналітиків. З ними ми зможемо зробити більше для притягнення до відповідальності воєнних злочинців загарбника.

Я вдячна американським партнерам за кожне слово щирої підтримки і реальні кроки назустріч. Світ об‘єднується навколо України: заради миру, порядку і справедливого правосуддя», – резюмувала генпрокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: