Записуйтеся в тероборону – зброєю забезпечимо, - Козицький

ВІЙНА1

У Львівському районі велика кількість охочих записатися у тероборону.

Про це під час пресконференції розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Немає відбою від бажаючих стати на захист Львова і Львівського району. Прохання до інших районів – підтягуйтесь, не надійтеся що добровольчі формування будуть найкращим способом захисту від організованого противника. Ми маємо бути готові до того, що проти нас будуть діяти організовані війська.  Воювати проти них треба під керівництвом професійних військових. Тому записуйтеся в тероборону – ми забезпечимо вас зброєю», - запевнив Максим Козицький.

Як розповів командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко, від початку дії режиму воєнного стану комплектування територіальної оборони Львівщини становить від 60 до 90% в залежності від пункту комплектування.

«Найпоширенішими причинами відмови у прийнятті в лави тероборони є: відсутність посад або наявність посад, які потребують спеціальної підготовки та відмова військовозобов'язаним громадянам», - пояснив командир тероборони Львівщини.

Він додав, що з моменту введення військового стану розгорнули усі підрозділи сил територіальної оборони збройних сил України області.

Тим часом, найбільшою проблемою Львівщини, за  словами Максима Козицького є західний кордон.

Ситуація на кордоні на кордоні з Польщею залишається складною.

«Величезна кількість людей хочуть перетнути кордон. За 3 дні це 100 тисяч осіб.   Ми намагаємося зробити все, щоб забезпечити їх водою та обігрівом. Додаткова перешкода – це чоловіки мобілізаційного віку. Це створює дуже багато негативних моментів щодо перетину. Ми намагаємося пояснювати і переконувати – якщо вони погоджуються, ми можемо садити садити жінок і дітей в аdтобуси і переправляти без машин. Але я прошу чоловіків не їхати з України. Відправити жінок і дітей а самим записатися  в тероборону», - закликав Максим Козицький.

За його словами, зараз йдуть перемовини щодо відкриття двох недобудованих пунктів пропуску.

«Це Варяж у Червоноградському районі і Нижанковичі у Самбірському. Зараз ведуться перемовини і я сподіваюся, що наші польські друзі підуть нам назустріч і дозволять там зробити піші переходи. Організовано перевезення пасажирів з залізничного вокзалу у Львові, де також встановлено 4 пункти обігріву в сторону Закарпатської області, щоб розвантажити потік, який йде на Польщу», - розповів Максим Козицький.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: