На Львівщині ще не виявили диверсійних груп

274342967_264842422493332_2503335800258985050_n

На Львівщині тривають оперативно-розшукові заходи з виявлення диверсійних груп.

Про це розповіла речниця обласного управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

«Станом на сьогодні диверсійних груп не виявлено. Ситуація в регіоні спокійна. Спецслужби знешкоджують мітки, наразі ці мітки не призвели до жодної диверсії, тому їх призначення — для диверсії чи лише для того, щоб спричинити паніку — ми не можемо стверджувати. Диверсійні групи працюють на здійснення диверсій, а для створення паніки є інші проплачені особи. Тому стверджувати, що саме диверсійні групи ставили ці мітки ми не можемо, поки ми їх не затримаємо» , - пояснила речниця управління СБУ.

За її словами, людей, які викликають підозру, або не хочуть показувати документи затримують і доставляють на пункти фільтрації.

«Там відбувається ознайомлення з документами, всіма можливими контактами. Більше розповісти не можу, бо це методи спецслужби, які не розсекречуються. Покарання передбачене для диверсантів залежить від інкримінованої їм статті – це може бути від 2 до 12 років», - розповіла Роксолана Яворська.

Також СБУ сьогодні оголосила про відкриття нової функції для боротьби на кіберфронті.

Йдеться про нову функцію у чат-боті https://t.me/stop_russian_war_bot.

«Якщо ви помітили будь-які вразливі точки у кіберзахисті російських об’єктів (баги, бекдори, входи, логіни та паролі) – обов’язково повідомляйте про них чат-боту. Це можуть бути вразливості в електронній пошті, вебсайтах, онлайн-банкінгу, системах управління, комп'ютерних мережах, центрах сертифікації, ключах, месенджерах, соцмережах. Українські кіберфахівці використають цю інформацію, щоб боротися з окупантом.  Функція передачі таких даних доступна у розділі чат-боту «Кіберфронт»», - розповіла речниця СБУ.

Вона також застерегла щодо нового фейку, який поширює ворог, про електронні плани евакуації нібито від імені СБУ.

«Таким чином країна-агресор намагається встановити вірусне програмне забезпечення на комп’ютери українців та зібрати конфіденційну інформацію. Закликаємо не відкривати подібні листи і не переходити за вказаними посиланнями. СБУ не робила жодних розсилок. Ми інформуємо громадян виключно через офіційні канали комунікації», - заявила Роксолана Яворська.

Також в Україні запрацював Об'єднаний центр з пошуку та звільнення полонених. Зараз уточнюються списки зниклих, аби віднайти й повернути додому кожного українця, який потрапив у полон або зник безвісти.

Для звернень громадян цілодобово працюють телефони:

+38 067 650 83 32

+38 098 087 36 01

та електронна скринька: [email protected]

Крім цього, Об’єднаний центр працює також для російських матерів, які хочуть повернути своїх синів

«Звертайтесь. Бо ваша держава не збирається їх забирати. Тільки ви можете потурбуватися про своїх дітей», - закликають в СБУ.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: