На Львівщині закликають вступати у нові підрозділи тероборони

274365806_1312011225961965_7282794739992980007_n

В області формуються нові підрозділи тероборони.

Про це під час пресконференції 28 лютого розповів начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко.

«Щодо бригади, яка буде займатися охороною області, то вона  сформована майже на 100%. Формується бригада, яка буде займатися охороною Львова. Також ми формуємо додатковий батальйон, який  буде входити до складу територіального центру комплектування тобто військкомату. Зокрема створюється додатковий 10-й стрілецький батальйон, який входить до складу центру комплектування. Туди  будуть входити як працівники військкоматів так і цивільні військовозобов’язані», - пояснив Олександр Тіщенко.

За його словами, в’їзди і виїзди з області перебувають під контролем.

«На межі з Волинською областю облаштовуються фортифікаційні споруди. Ставимо їжаки, облаштовуються протитанкові рови. Львівщина буде захищена», - розповів Олексанр Тіщенко.

Він закликав не очікувати створення загонів самооборони, а вступати до підрозділів ЗСУ.

«Багато хто зараз хоче створювати загони самооборони. Давайте створимо регулярні частини ЗСУ і зробимо так, щоб ці загони самооборони не створювали в місті, якщо дійде до того, що тут почнуться бої. Щоб зупинити ворога на кордоні області, якщо він сюди дійде, і не допустити його до міста. Тому закликаю записуватися саме у лави ЗСУ. А вже якщо буде гаряче, то будемо говорити про формування сил спротиву», - закликав Олександр Тіщенко.

Він також розповів, чого зараз потребують підрозділи теробони.

«Сьогодні для підрозділів теробори Львівщини потрібні екскаватори, засоби зв’язку, бронежилети, шоломи, медикаменти, зокрема кровоспинні, джгути, бинти», - розповів Олександр Тіщенко.

Як розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, зараз на Львівщині є потреба у складських приміщеннях.

«Є велика потреба у складських приміщеннях, бо ми очікуємо, що  гуманітарних вантажів буде значно більше. На даний момент є 35 тірів, які готові перевозити вантажі, але потрібен додатковий транспорт», - розповів Максим Козицький.

За його словами, на Львівщині організовано гуманітарний коридор щодо прийняття вантажів.

«За вчорашній вечір прийнято понад 50 фур з гуманітарною допомогою», - розповів очільник військової адміністрації.

Щодо ситуації на кордоні з Польщею, то вона покращилася, але залишається критичною.

«На переходах 25-30 кілометрові черги. Якщо за перші три доби ми пропустили через кордон близько 100 тисяч осіб, то лише за минулу – понад 50 тисяч. Ми намагаємося розвантажити переходи. У бік Польщі запущено 5 додаткових поїздів. Частина поїздів йде на Закарпаття, звідки люди прямують до Словаччини. Але ми просимо людей  зупинитися на Львівщині, ми забезпечимо їх продуктами, речами першої необхідності, нічлігом. Це дасть можливість розвантажити  кордон», - розповів Максим Козицький.

За його словами, в напрямку польського кордону розміщено понад 50 біотуалетів, працює 11 пунктів обігріву, ще 4 пункти працюють на залізничному вокзалі.

Також на Львівщині розселено вже понад 39 тисяч біженців. З них - 9 тисяч у комунальних та державних закладах і понад 30 тисяч у приватному секторі.

Як розповів начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Олександр Шляховський, до поліції за минулу добу надійшло понад 8 тисяч звернень від мешканців, це була зокрема інформація про підозрілих осіб.

«Ці звернення перевірялися. Є напрацювання. Загалом на території області Нацполіція забезпечує порядок. Надвичайних подій не трапилося», - розповів Олександр Шляховський.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: