Противник зупинився на підступах до Києва, – Арестович

1

Північніше Києва противник зовсім припинив рух у цьому напрямку. Деякі його підрозділи відходять.

Про це під час брифінгу заявив радник ОП Олексій Арестович.

«Тактичний відступ, про який я казав ще вдень. І наша артилерія продовжує наносити вже нічні удари.

Чернігівський і Сумський напрямки – тиша. Харківський напрямок – спроби денного входу углиб Харкова. Як вони закінчилася, ми бачили. Ситуацію щодо Куп’янська з’ясовуємо. Незважаючи на заяву мера міста, не все там так просто», – сказав Арестович.

Щодо зони ООС, Волноваху взяв противник, зосередивши зусилля на місці головного удару.

«Але завдяки контратаки ЗСУ ми Волноваху відбили і там зараз знаходяться наші війська. Вони локалізують проблеми південніше Волновахи. Маріуполь тримається. Бердянськ зайнятий противником. Там не було наших військ. Місто взяли. Це угруповання пішло з Мелітополя на Маріуполь. Зараз воно там. Підзодять резерви з Криму, у бік Херсона. І за оціночними даними, 11 російських великих десантних кораблів, кожен з яких перевозить комплект з батальйону, вийшов в море і шукає собі пригод десь у районі, можливо, Одеси. Можуть спробувати висадити десант», – зазначив Олексій Арестович.

І додав, що були здійснені ракетні удари по території України.

«По Києву – три ракети. Одна невідомо де, одну збили, одна потрапила на Борщагівку. Дані з’ясовуються. Були повітряні удари по аеродрому Житомира, у Запоріжжі. Повітряна тривога лунала в багатьох місцях. Але це не завжди означає, що ракети таки прямують до наших міст.

Треба пам’ятати, що кожен день – це нові втрати для противники і зокрема у власні сили. А кожен день для нас – це нові перемоги і посилення віри у власні сили», – наголосив радник ОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: