«Українці показали світу, хто ми є», — Зеленський про п'яту добу війни

війна1
Фото ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський на п'яту добу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну заявив, що немає жодного натяку на те, що Путін переможе цю війну. Окрім цього, він звернувся до ЄС щодо невідкладного прийняття України за новою спеціальною процедурою.

Про це він заявив у понеділок, 28 лютого, у своєму відеозверненні до українців.

«П'ята доба повномасштабної війни Росії проти народу України. Стоїмо міцно. Ми пережили стільки, скільки іншим народам може не випасти за десятки років. Ми говорили, що українці у чомусь не такі, у чомусь неправильні, що мають десятиліттям виконувати «домашні завдання». Через це ми часто не помічали, на що ми з вами реально здатні. І це надихає. У кожному. У кожного», - сказав президент.

Він зазначив, що під час кожних розмов з партнерами, чує щиру повагу до України.

«Українці показали світу, хто ми є. І РФ показала, якою вона стала. У цей час російського вторгнення всього за чотири доби внаслідок російських обстрілів загинули 16 українських дітей. 45 діточок поранені. Кожен злочин, кожен обстріл, які окупанти скоюють проти нас, згуртовують нас і наших партнерів», - пояснив Зеленський, додавши, що Росія не вірила у таку солідарність та потужну реакцію, втім українці змінили цю історію.

Зеленський висловим вдячність кожному партнерові, який допомагає Україні у непростий час.

«Євросоюз вирішив постачати нам зброю. Ми вдячні. Учора я говорив з Урсулою фон дер Ляєн, президенткою Єврокомісії, про подальші, ще сильніші кроки. Європейці усвідомлюють, що наші солдати боряться за нашу державу, а отже за всю Європу, за мир для всіх країн ЄС, за життя дітей, рівноправ'я, демократію — і це дає нам повне право робити наступне».

Він звернувся до ЄВ щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою.

«Ми вдячні партнерам, що вони разом з нами, але наша мета — бути разом з усіма європейцями і головне бути нарівні. Я впевнений, що це справедливо, я впевнений, що ми це заслужили, я впевнений, що все це можливо»! — констатував Зеленський.

Він нагадав, що 27 лютого спілкувався з лідерами та прем'єрами багатьох країн, які готові підтримувати Україну у час, коли на неї напала РФ.

«Учора я говорив з президентами Португалії, Литви, Франції, Польщі. Я особливо вдячний очільнику останньої Анджею Дуді за нашу плідну роботу. Говорив з прем'єрами Бельгії, Іспанії та прем'єром Британії Борисом Джонсоном. Підтримка від нашої антивоєнної коаліції безумовна і безпрецендентна. Європа закрила небо для всіх російських літаків, глобальний бізнес відмовляється від будь-яких зв'язків з російськими компаніями.

Подивимось, чим закінчиться цей тиждень для російської валюти, яким буде падіння рубля», - розповів глава України.

І додав: поки продовжується це злочинне вторгнення в Україну, РФ зазнає таких збитків, ніби війна пройшла і їхньою територією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: