Гуманітарна допомога: ОНН просить для України майже два мільярда доларів

курс валют
Фото ілюстративне

Організація об'єднаних націй закликала терміново виділити допомогу для покриття гуманітарних питань українцям, які постраждали внаслідок нападу на неї РФ, а також біженцям з сусідніх країн. Просять виділити країні 1,7 мільярда доларів.

Про це повідомили в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців першого березня.

За оцінками ООН, найближчими місяцями внаслідок російської агресії 12 мільйонів людей в Україні та ще чотири мільйони українських біженців у сусідніх країнах потребуватимуть допомоги та захисту.

У Flash Appeal просять 1,1 мільярда доларів на допомогу шістьом мільйонам людей в Україні протягом перших трьох місяців.

«Програма включає багатоцільову грошову допомогу для найбільш вразливих верств населення, допомогу в харчуванні, водопостачання та санітарію, підтримку медичних та освітніх послуг, а також допомогу в житлі для відновлення пошкоджених будинків. План також має на меті надати підтримку владі в утриманні та створенні транзитних та прийомних центрів для переміщених осіб та запобігання гендерному насильству», - сказано в повідомленні.

Оскільки лише за останні п’ять днів понад пів мільйона біженців втекли з України до сусідніх країн, а очікується набагато більше, підтримка також потрібна для задоволення критичних потреб тих, хто шукає захисту за межами країни.

«Ми розглядаємо те, що може стати найбільшою кризою біженців у Європі в цьому столітті. Хоча ми бачили величезну солідарність і гостинність з боку сусідніх країн у прийомі біженців, у тому числі з боку місцевих громад та приватних громадян, буде потрібно набагато більше підтримки, щоб допомогти та захистити новоприбулих», - сказав Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Там зазначили, що міжвідомчий регіональний план реагування на біженців (RRP) щодо ситуації в Україні вимагає попереднього виділення 550,6 мільйонів доларів на допомогу біженцям у Польщі, Республіці Молдова, Угорщині, Румунії та Словаччині, а також в інших країнах регіону, щоб допомогти приймаючим країнам надати притулок, предмети невідкладної допомоги, грошову допомогу, а також психічну та психосоціальну підтримку тим, хто втік з України, включаючи людей з особливими потребами, наприклад, дітей без супроводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: