«Ось така вона, братська дружба»: за п'ять днів окупанти нанесли по Україні понад пів сотні ракетних ударів

photo_2022-02-27_18-10-48-2-768x1024

За п'ять днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну, окупанти нанесли по Україні 56 ракетних ударів, випустили 113 крилатих крилатих ракет. Водночас ворог досі сподівається захопити Київ.

Про це у відеозверненні 28 лютого повідомив президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що потрібно негайно закрити небо для російських літаків і про це Зеленський говорив із партнерами, адже держава, яка вчиняє воєнні злочини проти цивільних людей, не може бути членом Радбезу ООН.

«Зло, озброєне ракетами, бомбами та артилерією, треба зупинити негайно. Знищити економічно. Показати, що людяність уміє себе захищати. Я вважаю, що треба розглядати повне закриття неба для російських ракет літаків, гвинтокрилів. За п'ять днів вторгнення РФ нанесли Україні вже 56 ракетних ударів, випущено 113 крилатих ракет. Ось така вона, братська дружба. І світ знає, що потрібно робити», - сказав глава України.

Росії, на думку Зеленського, потрібно закрити вхід до усіх портів, каналів та аеропортів світу.

«Така держава не має отримувати сотні мільярдів за експорт енергоресурсів, купувати російські товари зараз — це платити гроші за вбивство людей», - додав він.

Зеленський заявив, що Україна попіклується над громадянами, котрі постраждали від російської агресії. Зокрема в Харкові, Чернігові, Охтирці, Гостомелі, Василькові, Херсоні, Маруполі, Донецьку.

І додав, що окупанти досі намагаються загарбати Київ, однак їм не вдається.

«А тепер про нашу прекрасну столицю, на якій тримається наша прекрасна держава, наша безпека. Для ворога Київ — це ключова мета: вони хочуть зламати нашу національну державність, тому столиця постійно під загрозою. Тільки за сьогодні вже здійснено три ракетно-бомбові удари. Під прицілом ТЕЦ-6. Вони хочуть вивести з ладу електростанцію і залишити наше місто без світла. Ми їм не дали зламати оборону столиці і вони засилають до нас диверсантів сотнями. Усіх їх ми знешкоджуємо», - розповів президент.

Та зазначив, що крім оборони, країна думає й про тил:

«Забезпечуємо людей: ми утворили цілодобовий координаційний штаб, який збирає всі запити від облдержадміністрацій щодо найнеобхіднішого: продукти, ліки, паливо обладнання. Штаб напряму знаходить постачальників, які можуть швидко та якісно закривати такі потреби. Це відновлення ланцюжків постачання, перебитих війною», - каже український президент Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: