Росію відсторонили від "Євробачення"

60_main

До Європейської мовної спілки з проханням усунути Росію від співочого конкурсу звернулись організатори українського Нацвідбору Суспільне. У підтримку виступили й інші країни: Данія, Норвегія, Польща, Нідерланди, Фінляндія, Швеція, Литва, Естонія, Ісландія.

Європейський мовний союз (EBU) підтримав це рішення.

Рекомендацію Референтної групи також підтримав Телевізійний комітет EBU, повідомляють на сайті міжнародного пісенного конкурсу.

"Рішення відображає стурбованість тим, що на тлі безпрецедентної кризи в Україні включення російської заявки до цьогорічного конкурсу призведе до погіршення репутації конкурсу", – сказано в заяві.

Зазначається, що перш ніж ухвалити рішення, EBU витратила час на широкі консультації серед своїх членів.

"EBU є аполітичною організацією-членів мовників, що прагне відстоювати цінності суспільної служби. Ми продовжуємо захищати цінності культурного змагання, яке сприяє міжнародному обміну та взаєморозумінню, об’єднує публіку, відзначає різноманітність через музику та об’єднує Європу на одній сцені", – заявили в Європейській мовній спілці.

Щорічний пісенний конкурс "Євробачення" проводиться з 1956 року між країнами-членами Європейської мовної спілки (EBU).

Росія брала участь у конкурсі "Євробачення" 23 рази. Дебют відбувся 1994 року, коли Росію представляла співачка Маша Кац, яка виступала під псевдонімом Юдіф і посіла 9 місце. Перше місце Росія здобула лише 2008 року, коли країну представляв Діма Білан із піснею Believe.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: