Військово-медичний центр Західного регіону забезпечений усім необхідним, – керівник

vijsk5d776a251f3b2_5d887b31b3c55

Військово-медичний клінічний центр Західного регіону забезпечений усім необхідним.

Про це під час брифінгу першого березня розповів начальник Центру Володимир Книгиницький.

«Ми забезпечені усім, створені необхідні запаси. Зараз нам потрібен лише спокій. Створено благодійний фонд, контакти якого є на сторінці нашого Центру», - розповів Володимир Книгиницький.

За його словами, вчора до центру прибули 82 пацієнти.

«Прибуло 82 поранених з різних областей і військових частин. Переважно це  поранення кінцівок, черепно-мозкові травми, контузії струси головного мозку. Важких хворих  немає — всі у стані середньої важкості і легкому. В усіх позитивна динаміка. Всі наші фахівці мають необхідну підготовку і засоби. Наразі кількість поранених, які потребують евакуації до нас – незначна. Ті поранені, травмовані, які прибули вчора, не змогли на місцях отримати повне обстеження. Ми їх дообстежили, визначилися з подальшим лікуванням. У Трускавці розгорнутий великий госпіталь для поранених, які вже не потребують стаціонарного лікування, а лише відновлення і подальшої реабілітації», - розповів Володимир Книгиницький.

Він додав, що військово-медичний клінічний центр відповідає за організацію надання медичної допомоги не тільки бійцям Львівської області, а й усього західного регіону — Закарпаття, Волині, Рівного, Чернівців, Тернополя, Хмельницького.

Втім зараз підтримується зв'язок з усіма регіонами.

«У нас налагоджений цілодобовий радіозв'язок. Взаємодіємо з регіонами, які найбільше постраждали - Одесою, Києвом, Харковом. Оскільки наш центр розташований на найзахідніше від тих бойових дій, які там проходять, ми на себе взяли функцію і координацію управління», - розповів Володимир Книгиницький.

Як розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Орест Чемерис, медична галузь області працює в штатному режимі.

«Але ми готові до переходу у будь-який момент до роботи в режимі надзвичайної  ситуації. Вся медична допомога надається. Пацієнти мають можливість отримати консультативну, планову, я вже не говорю про ургентну допомогу. Також у  штатному режимі працює  екстрена медична допомога. Всі виклики, які надходять на лінію 103 а також виклики, які потребують виїзду бригад швидкої  - працюють», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, медики чергують у пунктах обігріву, які облаштовано біля польського кордону.

«Створено медичні пункти при  пунктах обігріву поблизу кордону. Там забезпечене  чергування працівників з медзакладів, які знаходяться найближче до цих пунктів. Також медики здійснюють чергування на арені «Львів» і на пунктах розміщення  біженців за запитом ДСНС. Пріоритетом є надання хірургічної допомоги. Всі  резерви в цивільнгих закладах охорони здоров’я створені, моніторимо ситуацію  щодо поповнення резервів та забезпечення кадрами. Є багато медпрацівників, зокрема хірургічного напрямаку, які готові у будь-який момент приступити до  надання медичної допомоги, там де буде потреба», - запевнив директор департасменту.

Він також закликав, попри все не забувати про карантинні заходи.

«Коронавірус нікуди не подівся. Враховуючи велику кількість переміщених, є місця масових скупчень, тому про заходи безпеки потрібно пам’ятати, адже мождиві  спалахи й інших хвороб. За останню добу було 130 підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Кількість хворих у стаціонарах зменшується -  зараз їх близько 400. Трохи більше 60 осіб перебувають у реанімаціях, на апаратах ШВЛ – понад 20. Завантаженість ліжкової мережі – незначна. Якщо  проаналізувати  статистику останнього тижня, то кількість пацієнтів, які звертаються з симптомами ГРЗ зменшується. Також невеликою є кількість госпіталізованих. В середньому щодоби госпіталізовується 25-30 пацієнтів», - розповів Орест Чемерис.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: