Все для фронту: на Львівщині розповіли про найголовніші потреби

допомога3

Львівщина стала гуманітарним складом і хабом для всієї України.

Про це під час прес-конференції першого березня розповів перший заступник Львівської обласної ради Юрій Холод.

«На базі районних державних адміністрацій сформовано 7 гуманітарних штабів.  Основний знаходиться у Львові, на вул. Коперника, 17. Туди можна принести  продукти, засоби захисту медикаменти», - розповів Юрій Холод.

Списки потреб постійно оновлюються на сторінці  ТУТ.

Сконтактуватися зі штабом можна за телефонами 067 672 06 06;  068 327 70 72;  097 967 88 30.

За словами Юрія Холода, сформовано складську логістику площею понад 10 тис. кв.м. для того, щоб приймати гуманітарну допомогу.

«На цих складах ми сортуємо те, що надходить і за домовленістю з міністерствами відправляємо по всій Україні. Будуть окремі склади медикаментів, продовольчої, непродовольчої груп, систем захисту. На сьогодні на Львівщині зосереджено  понад 100 тисяч тонн гуманітарної допомоги, а ще сотні тисяч тон уже розіслані по всій Україні», - розповів Юрій Холод.

Голів територіальних громад просять не переповнювати склади товарами, які є необхідними на фронті.

«Прохання до голів громад не переповнювати склади, які знаходяться на вашій території. Ми контактували з Житомирською, Чернігівською, Київською, Херсонською областями. Там сьогодні є велика потреба у продовольчих товарах: продукти швидкого приготування, крупи, вода — це те що ми вже відправляли  нашим хлопцям. Непродовольча група – каремати, матраци, ковдри, теплий одяг. Медичні товари – це в першу чергу джгути, бинти крапельниці. Також велика  потреба є у засобах захисту. Ми у пошуках шоломів і бронежилетів. В другу чергу – це рації і тепловізори. Уже кілька машин з шоломами і бронежилетами прямують сюди. Для Львівщини є важливе також дитяче харчування, бо на кордонах є великі черги, в яких є матері з малим дітьми. Щодня ми возимо туди сотні кілограмів допомоги. Списки всього необхідного є на сайті обласної військової адиміністрації та на сторінці у Фейсбуці» - розповів Юрій Холод.

За його словами, ще одним напрямком допомоги є забезпечення біженців їжею.

«Найбільше скупчення людей є на кордоні, а також на вокзалі. Там сьогодні розгорнуті пункти де можна зігрітися, отримати харчування та медичну допомогу. З харчуванням сьогодні проблем немає. І на вокзал, і на інших місцях кількість продуктів які ми завозимо, є дуже великою», - розповів заступник голови облради.

Окремий блок – фінансова допомога.

«На сьогодні понад 5 мільйонів гривень надійшло у фонд «Крила надії» через який ми закупляємо все необхідне», - розповів Юрій Холод.

За його словами, окремий штаб займається поселенням біженців.

«Ми у постійній комунікації з головами громад та блокпостами. Сьогодні близько 40 тисяч людей з інших областей уже тут. Це тільки за нашим даними, а насправді думаю їх більше. Львівщина буде формувати резерв на 30-40 тисяч місць на базі шкіл, спортивних споруд», - розповів Юрій Холод.

Він запевнив, що жодних проблем з постачанням продуктів на Львівщині немає.

«Жодної проблеми з продовольчою групою товарів на Львівщині немає. Мережі навіть готові постачати продукти на інші території. Також багато продуктів уже є на наших складах. Немає проблем з ліками. Є певні логістичні  моменти – довша доставка. Думаю, найближчими днями всі ліки, яких зараз недостатньо, будуть в аптеках», - заявив Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: