Мешканців Львівщини просять не скуповувати ліки та продукти

_1646034509_613x321_3_0_nw

На рівні Офісу Президента та уряду створено робочу групу, до якої увійшли представники кожного регіону, а також власники чи керівники торгових та аптечних мереж.

Про це під час пресконференції розповів заступник голови Львівської облради Юрій Холод.

За його словами, завдання робочої групи — забезпечити продуктами і ліками кожну область України.

Як додав директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, за наявністю ліків слідкує і місцева влада.

«Департамент і відповідні структури слідкують за тим які ліки є, а якими ще потрібно забезпечити аптеки. Це відбувається під контролем центральної влади. Не потрібно панікувати і скуповувати препарати. Не треба створювати непотрібних запасів. Медпрепарати є і будуть надалі постачатися», - запевнив директор департаменту.

Він додав, що амбулаторна та стаціонарна допомога жителям Львівщини у закладах комунальної форми власності надається у повному обсязі.

«Всі сімейні лікарі на роботі. Жодних обмежень у роботі комунальних медзакладів немає. Є наказ департаменту, який регулює роботу у військовий час, але він спрямований не на обмеження роботи, а на дотримання безпечних умов медпрацівників. Можливо припинили свою роботу поодинокі приватні кабінети», - розповів Орест Чемерис.

Він запевнив, що медзаклади готові приймати поранених бійців.

«Наші лікарні готові реагувати на всі надзвичайні ситуації. Визначено заклади, які першими прийматимуть пацієнтів, порядок госпіталізації. Хірургічна служба перебуває у повній готовності. Медикаменти в закладах є в достатній кількості», - запевнив Орест Чемерис.

За його словами, стан усіх бійців, які перебувають зараз на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі – середньої важкості. Всі пацієнти отримують належне лікування, медики мають всі необхідні препарати і обладнання.

«Потреби у ліках, як і в крові для поранених, в області зараз нема. Але ситуація може змінюватися, тому слідкуйте за офіційними повідомленнями про ці потреби», - пояснив Орест Чемерис.

Тим часом, як розповів Юрій Холод, на Львівщині зростає кількість переміщених осіб, яким надають тимчасове житло.

Сьогодні в області розмістили понад 4 тисячі людей. Водночас вдалось дещо розвантажити державний кордон. Досі залишаються черги на пункті перетину кордону в Мостиськах.

Також, силами обласного гуманітарного штабу сьогодні на Київ відправили чотири автомобілі з допомогою, ще 150 тоннвантажу бійцям, які сьогодні воюють на фронті.

«Ми отримуємо велику кількість дзвінків від колег з інших регіонів, тому знаємо про усі їхні потреби. Зараз потреба існує в продуктах харчування тривалого зберігання, особливо там, де тривають запеклі бої. Крім цього, існує потреба в спальниках, кариматах, теплому одязі. Тому усі, хто має бажання долучитися й допомогти, приносьте продукти в основний гуманітарний штаб в місті, що на вул. Коперника, 17», - закликав Юрій Холод.

Він додав, що в область починають привозити бронежилети, шоломи, засоби для захисту.

Юрій Холод також звернувся до власників готелів та приватного житла з проханням не завищувати ціни оренди помешкань. Про випадки завищення цін, мешканців просять повідомляти владу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: