Розгляд першого позову України проти РФ щодо геноциду відбудеться через тиждень

війна
Фото з відкритих джерел ілюстративне

Міжнародний суд ООН анонсував відкриті слухання за позовом України проти Росії вже наступного тижня, сьомого-восьмого березня. Усе відбудеться в Гаазі. Україна звинуватила країну-агресорку РФ у геноциді, оскільки російські окупаційні війська здійснювали атаки по цивільній інфраструктурі та мирному населенню.

Слухання відбудеться у змішаному форматі, зважаючи на пандемію коронавірусу: представники сторін у справі візьмуть участь особисто або за допомогою відеозв'язку, повідомляється на сторінці головного судового органу ООН.

Нагадуємо, у відеозверненні 27 лютого — на четвертий день війни РФ проти України — президент Володимир Зеленський заявив про ознаки геноциду у діях окупантів, оскільки російський президент Володимир Путін запевняв, що його силовики не відкриватимуть вогонь по цивільним. Одразу ж це правило було порушено.

«Те, що окупанти чинять тягне на міжнародний трибунал. Усі їхні злочини ми фіксуємо. І цих їхніх злочинів було б набагато більше, якби не наші мужні захисники», — зазначив глава України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: