У Бурятії жінка вийшла на протест проти війни, коли побачила відео з полоненим сином

1

В Улан-Уде мати полоненого контрактника Сергія Очірова вийшла на одиночний пікет. Жінка стала біля пам'ятника голови Леніна і розгорнула плакат «Ні війні».

Про це пише baikal-journal.ru.

На камеру вона сказала: «Я мати Сергія Очірова, якого вчора показували. Я не хочу, щоби була війна».

25-річний водій Сергій Очіров взяв участь у війні проти України. 28 лютого, його вантажівка, на якій Очіров віз ракети, потрапила під обстріл. Самого Сергія поранило, він потрапив у полон. Українські військові записали ролик, у якому показують лежачого Очірова і кажуть: «От, мої друзі, перший наш трофей. Ти хто?». Хлопець відповідає: «Бурят я. Тиловики ми, ракети везли. Нам сказали їхати вперед. За танками їхали».

Відео поширилося бурятськими пабліками, хоча багато хто вирішив, що це фейк. Але ролик побачила мати Сергія. Вона підтвердила, що знято саме її сина.

«Я хочу, щоб люди зрозуміли, що насправді це не фейк, – каже Ірина. — Я його мама. Ось він мені зателефонував, я побачила це відео. Мені вчора всі почали писати: «А ви доведіть, що це не фейк». Та я нічого не хочу доводити. Я просто вам говорю — це мій син».

Сергій служить у військовій частині станції Дивізіонна в Улан-Уде. Раніше сім'я Очірових жила в Іркутській області, а кілька років тому перебралася до Бурятії. Після закінчення школи Сергій відучився до училища за спеціальністю «механік-водій». Незабаром його призвали до армії. Після термінової служби Очіров став контрактником. «Він не такий молодий пацан. Сім років, вважай, слугує. І він справжній дядько», — каже Ірина.

У лютому Сергія відправили на навчання до Білорусі. Він зв'язувався із сім'єю 23 лютого, вітав батька зі святом.

«Нічого не казав, що їх перекидають до України. Нічого. Якби знали, куди його відправляють, змусили б звільнитися з армії», - сказала Ірина.

28 лютого Сергій зателефонував матері, сказав, що поранений у плече та перебуває у госпіталі. Цього ж дня побачила український ролик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: