У війні проти України вже загинули понад сім тисяч окупантів, — Арестович

image (5)

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, було знищено понад сім тисяч загарбників, а число поранених навіть тяжко злічити. За сім днів війни щодоби гинуть близько півтори тисячі російських солдат.

Про це повідомив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович в етері телеканалу «Україна 24» другого березня, посилаючись на дані розвідки.

Арестович каже, що цифри втрат окупантів, які підраховує розвідка, сягають понад сім тисяч убитих загарбників. Водночас є дуже багато поранених, так званих 300-их. Ці дані, запевнив Арестович, уточнюються.

Радник також розповів, що нині у реанімації в білоруській лікарні на межі життя зі смертю перебуває командувач 35-ї російської армії, якого поранили під Києвом.

«Це командувач армії, генерал-лейтенант. Останній військовий начальник такого рангу гинув, мабуть, 1944 або 1943 роках», – уточнив Олексій Арестович.

Нагадуємо, за офіційними підрахунками Міноборони України станом на ранок середи, другого березня, відомо про 5 тисяч 840 поранених та вбитих окупантів. Там пояснюють, що ця цифра може бути неточною, оскільки тривають інтенсивні бої, що ускладнюють точний аналіз зібраних даних.

Натомість Міноборони РФ спершу заявляло про те, що у збройних силах країни немає полеглих у війні з Україною. Уперше в офіційному зведенні співчуття через загибель кадрового офіцера військ РФ Нурмагомеда Гаджимагомедова, таким чином визнавши втрати на четвертий день повномасштабного вторгнення в Україну.

Тим часом тіла загиблих російських солдат ніхто не планує забирати додому. Через це українська сторона навіть зверталась до міжнародного товариства Червоний хрест. У Росії, натомість, кажуть, що цим ніхто не хоче займатись: це питання, мовляв, не пріоритетне.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: