Військовозобов’язані з інших областей мають 24 години, щоб стати на військовий облік

_1645791875_613x321_3_0_nw

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький видав наказ, згідно з яким, чоловіки віком від 18 до 60 років, які прибули на Львівщину, не пізніше 24 годин після цього, повинні з’явитися у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки у Львівській області.

«Це потрібно для взяття їх на військовий облік, щоб ми орієнтувалися, яка кількість військовозобов’язаних у нас є», - пояснив під час пресконференції Максим Козицький.

Він підтримав розпорядження окремих керівників районних адміністрацій та територіальних громад про заборону поселення чоловіків мобілізаційного віку без дозволу військових комісарів.

«Такі ініціативи вітаються і якщо голови територіальних громад місця, де поселилися такі люди, просимо звертатися, ми будемо допомагати», - додав керівник військової адміністрації.

Водночас, за словами Максима Козицького, з-за кордону в Україну повернулося понад 26 тисяч чоловіків, віком від 18 до 60 років, які готові ставати до лав Збройних сил України та територіальної оборони.

«Львівщина протягом цих днів мобілізувала понад 12 тисяч осіб, які пішли на фронт. Продовжується формування бригади тероборони міста Львова. Виготовляються протитанковві «їжаки» та коктейлі Молотова. Готуємося зустрічати ворога», - розповів Максим Козицький.

Він також закликав впорядкувати кількість блокпостів.

«Активні мешканці облаштували їх настільки багато, що виникли проблеми з пересуванням по області. Зараз йде багато вантажів в інші області і часто ці блокпости створюють перешкоди для переміщення вантажів, карет швидкої медичної допомоги та пересування військових. Тому прохання поставитися до цього з розумінням і головам громад і районів, разом з керівниками тероборони і добровольчих формувань пройтися по всіх постах і впорядкувати їх», - закликав Максим Козицький.

Також зараз Львів охороняє та патрулює 30 сотень. Це підрозділи сформовані з цивільних осіб, роботу яких координують поліція та Нацгвардія. Керівник військової адміністрації застеріг мешканців від самовільного патрулювання територій.

«Патрулювання лише добровольцями, без представників поліції та Нацгвардії – є неможливим. Добровольці мають бути у складі сил правопорядку», - наголосив Максим Козицький.

За його словами, Львівщина продовжує залишатися головним коридором для постачання всієї України гуманітарною допомогою а також зброєю.

«Ми залишилися «вікном в Європу» або гуманітарним коридорм , який доставляє  продукти, зброю і все що необхідне  в інші частиини України. За минулу добу надійшло понад 500 тон гуманітарних вантажів, порад 200 тон було  розподілено в інщі області  - Одесу, Херсон, Киїів Житомир, Перевезенням  гуманітарнтих вантажів через кордон з Польшею зайнято майже 400 автомобілів. На потреби армії та тимчасово переміщених осіб зібрано понад 17 млн.грн», - розповів Максим Козицький.

За його словами, поступово зменшуються черги на кордоні з Польщею.

«На пунктах в чергах від 300 до 400 автомобілів», - розповів Максим Козицький.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: