Ворог втратив тактичну ініціативу та знизив темпи просування, — Залужний

274924313_1531522400553446_4681409647383159328_n
знищений у Сумах ворожий ЗРК «Оса»

Через шість днів повномасштабної війни країни-агресорки Росії проти України ворог зазнав суттєвих втрат. Нині окупанти втратили тактичну ініціативу та суттєво знизили темпи просування.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний першого березня.

«Збройні Сили України дали таку відсіч агресору, що для продовження наступу він змушений проводити мобілізацію для формування резерву», - пояснив він.

Сьогодні під час запеклих боїв на Чорнобильському напрямку отримав поранення начальник штабу 36 армії (Улан-Уде) Східного воєнного округу.

Також у Сіверському операційному районі загинув (за іншими даними, отримав поранення) командир 11 окремої десантно-штурмової бригади (Улан-Уде) Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що РФ продовжує вести криваву війн проти нашої країни, використовуючи дальню та оперативно-тактичну авіацію із застосуванням високоточної зброї дальньої дії. У прицілі російських окупантів - мирні міста, але вони холоднокровно натискають на спусковий механізм, що робить їх військовими злочинцями.

«У російських окупантів є два варіанти: бути знищеними або здатися.
Ми на своїй землі, а тому захищатимемо її до останньої краплі крові. Як своєї, так і загарбника», - каже Залужний.

Нагадуємо, на ранок першого березня окупанти зазнали особових склад 5 тисяч 710 людей (поранені та вбиті), полонених — 200.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: