За минулу добу у Харкові через обстріли виникнуло майже 50 пожеж (фото)

274713493_324500119717884_8529944427817007161_n

Протягом минулої доби, з 1 по 2 березня ворог продовжив наносити авіаудари та обстрілювати з артилерії мирні житлові квартали Харкова та області.

Бомби, ракети і снаряди вражали житлові будинки та цивільні об’єкти. Внаслідок цього постійно виникали пожежі та руйнації. Гинули люди. Багато хто отримав поранення, повідомляє ДСНС.

Близько 8-ї ранку ворожі ракети потрапили в будівлю Харківської обласної державної адміністрації, що спричинило руйнації в будівлі та забрало життя щонайменше 7 осіб.

24 особи зазнали травм, 11 з яких наразі знаходяться у важкому стані. Це лише попередні дані. Серед травмованих 1 дитина.

Рятувальники надавали допомогу у рятуванні постраждалих, розбиранні завалів та діставали з під них постраждалих та тіла загиблих.

Залучались 4 пожежні автоцистерни, автомобіль першої допомоги, САРМ-Л, а також 2 одиниці комунальної техніки. Через постійні обстріли та ймовірність повторних авіаударів, роботи по розбиранню конструкцій призупинені.

Також, від початку доби зафіксовано 58 виїздів рятувальників ДСНС на гасіння пожеж.
Найбільша з них трапилась у Харкові на пр. Новобаварському, 95. Там ворожа ракета потрапила у житловий 5-типоверховий будинок.

За попередніми даними загинуло 8 осіб, 6 травмовано.

О 13:21 рятувальні підрозділи вирушили на ліквідацію вогню. Залучено 6 пожежних автоцистерн, 2 аварійно-рятувальних автомобіля САРМ-Л, 1 автодрабина. Вогнеборцями було врятовано 38 чоловік. Ліквідація пожежі відбулась о 17:45.

Загалом пожежі виникали:

м. Харків:
- Київський — 31;
- Індустріальний — 6;
- Шевченківський — 4;
- Слобідський район — 3;
- Новобаварський — 2;
- Московський — 1;
- Немишлянський -1.

Харківська область:
- Харківський район — 6;
- Ізюмський — 3.

Крім того, рятувальники здійснили 21 виїзд на допомогу населенню та ліквідацію наслідків ворожих обстрілів, які не супроводжувались пожежами.

Також, до рятувальників надійшло близько 200 заявок про знаходження боєприпасів, що не вибухнули. Піротехнічні підрозділи постійно проводять розмінування та вивезення вибухонебезпечних предметів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: