ЗСУ контролюють всі важливі об’єкти енергетичної інфраструктури

газ
Фото з відкритих джерел, ілюстративне

Станом на 12:00 2 березня енергосистема України стабільно працює в автономному режимі. В Україні працюють всі атомні, теплові та гідроелектростанції, контролюються всі критично важливі об’єкти енергетичної інфраструктури.

Атомні електростанції України працюють стабільно у штатному режимі, повідомляє Кабмін.

Станом на 9:00 2 березня 2022 року атомні електростанції України безпечно і стабільно працюють.

В умовах воєнного стану та повномасштабної агресії Росії Енергоатом посилив контроль та визначив виключну пріоритетність питань безпеки ядерних установок над усіма іншими.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на АЕС і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом та контролем.

Оперативна інформація на 2 березня 2022 року: адмінбудівлі лінійне виробниче управління магістральних газопроводів у Миколаєві та Харкові зазнали ураження через артобстріли

Внаслідок артобстрілів адмінбудівля управління магістральних газопроводів у Миколаєві та одна ГРС зазнали пошкоджень. Співробітників евакуюють у безпечні укриття. За попередньою інформацією, жертв чи постраждалих немає.

Станом на 12:00 українська ГТС продовжує забезпечувати потреби українських споживачів, енергетики та промисловості попри воєнні дії. За вчорашню добу, 1 березня, ГТС протранспортували 73,4 млн куб. м газу до мереж облгазів.

Хоча газотранспортна інфраструктура працює без критичних пошкоджень, залишаються відключеними 7 ГРС на лінії бойових зіткнень. Через бойові дії немає можливості відновити газопостачання в мережі облгазів через ризики загоряння.

Значне порушення також в Київській області – близько 350 населених пунктів знеструмлені. В багатьох місцях не вдається вести роботи, оскільки йдуть активні бойові дії.

ДТЕК почала безкоштовно постачати електроенергію медичним установам, військовим та силовим структурам, а також виробникам хліба у Києві, Донецькій та Дніпропетровській областях. На період військових дій компанія не виставлятиме рахунки всім медичним закладам – лікарням, госпіталям та реабілітаційним центрам у цих регіонах. Також безкоштовно електроенергію отримуватимуть установи силових структур – Служби безпеки України, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ та інших відомств, які забезпечують безпеку та громадський порядок.

«Донецькоблгаз» продовжує боротись за своїх клієнтів попри надскладні умови. Вночі було здійснено обстріл Костянтинівки, що призвів до пошкодження газової інфраструктури. Наразі аварійно-ремонтна бригада вже провела необхідні роботи для відновлення газопостачання.

На жаль, через численні ушкодження газопроводів відбулось відключення абонентів с. Богоявленка, Волноваського району Донецької області. Йдеться про 407 абонентів. Наразі відновити постачання у населений пункт неможливо. Загалом без газу лишається 5087 абонентів.

Працівники Новороздільської ТЕЦ мішками з піском укріплюють підходи до теплоцентралі. ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська, які знаходяться в управлінні ТОВ «Нафтогаз Тепло», працюють у звичному режимі. Тепло та гаряча вода подаються безперебійно. Філії «Новояворівські електромережі» та Новороздільські електромережі» подають електроенергію усім споживачам.

«Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» забезпечує газопостачання великих споживачів у повному обсязі. Порушень у роботі не зафіксовано. Компанія звертається до партнерів з проханням оперативно повідомляти про ризики та проблемні питання діяльності для врахування в роботі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: