Маріуполь: 400 тисяч мешканців не мають доступу до їжі та води через постійні обстріли

війна
Фото з відкритих джерел ілюстративне

У Маріуполі чотириста тисяч мешканців не можуть покинути місто через ворожі обстріли, які не вщухають кілька днів. Українська влада намагається доставити туди гуманітарну допомогу та створити «зелені коридори» для евакуації.

Про це повідомила повноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в етері Україна 24.

«Зараз ми намагаємося надати допомогу Маріуполю. Там зараз в небезпечній ситуації, в окупації знаходяться 400 тисяч людей. Зараз ми зв'язалися, і в тому числі завдяки нашій співпраці з і віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, міністром соціальної політики Мариною Лазебною, з Червоним Хрестом. Ми спробуємо доставити туди гуманітарну допомогу», - сказала вона у четвер, третього березня.

Денісова каже, що всі злочини окупаційних військ щодо мирних жителів фіксують та звертаються до верховного комісара ООН з прав людини. З її слів, багато партнерів надають українцям гуманітарну допомогу. Водночас світові омбудсмени звертаються до своїх урядів, до своїх парламентів, щоб тиснули на Російську Федерацію, приймали ці необідні санкції.

«Щоб Росія все ж таки прибралася зі своїми військами з нашої території», - пояснила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: