На Львівщині створюють комендатури

9a598485-fc66-4a61-977b-440a4d34a630

Створена комендатура Львівської області, до складу якої увійшли представники  правоохоронних органів.

По це під час пресконференції третього березня повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, також організовуються комендатури районних військових і міських адміністрацій.

«Будемо змінювати систему перепусток у комендантську годину. Впродовж кількох днів будуть діяти і старі і нові перепустки, потім старі будуть анульовані», - розповів Максим Козицький.

За його словами, також на Львівщині визначено перелік блокпостів.

«Це 17 блокпостів, які ми будемо укріплювати. На блокпостах обов’язково буде представник правоохоронних органів», - зазначив голова військової адміністрації.

В адміністрації також оприлюднили правила поведінки на блокпостах:

  • зменшити швидкість авто,
  • завчасно приготувати документи для перевірки,
  • вимкнути фари, увімкнути аварійне світло та світло у салоні авто в темну пору доби,
  • не вести відеозйомку, вимкнути відеореєстратор,
  • без дозволу військових не виходити з авто,
  • чітко відповідати на питання військових,
  • бути готовими на вимогу військових, поліції чи добровольчої варти, яка чергує на блокпості, відкрити багажник та дозволити оглянути салон авто.

після того, як пройшли блокпост, після огляду та дозволу продовжувати рух, плавно набирати швидкість в авто.

Як розповів Максим Козицький, здійснюється спільне патрулювання вулиць представниками Нацполіції, Нацгвардії, та добровольчих формувань, які зареєстровані у місцевих органах влади.

«Звертаюся до людей, які формують групи для виїзду на Київ, щоб допомагати в обороні міста. Прохання координувати свої дії з обласною військовою адміністрацією», - закликав Максим Козицький.

Він додав, що на Львівщині мобілізовано вже 12 тисяч осіб.

За його словами, область продовжує постачати гуманітарні вантажі іншим областям.

«Сьогодні відправляється гуманітарний конвой в обласні центри і маленькі містечка — починаючи від Житомира і далі за Дніпро. Львівщині і надалі буде надійним джерелом постачання. Ми звернулися до іноземних держав і компаній щодо створення резерву продуктів довготривалого зберігання — круп, консервів, щоб Львівщина могла створити такі хаби і, в разі потреби, могла постачати продукти по всій Україні», - розповів очільник військової адміністрації.

За його словами, черги на кордоні продовжують зменшуватися.

«Зараз немає жодного пункту перетину, де є черга більше 80 автомобілів. За минулу добу кордон перетнуло майже 40 тисяч осіб. Загалом з початку війни кордон перетнуло майже 290 тисяч людей. Прихисток на Львівщині знайшли 75 тисяч осіб, з них 45 тисяч залишилися на постійне поселення на Львівщині. Зараз ми маємо близько 30 тисяч вільних місць, які забезпечені предметами першої необхідності», - розповів Максим Козицький.

Він додав що на Львівщину постійно прибувають евакуаційні потяги з біженцями.

«Мешканці, які прибувають на вокзал у Львові повинні визначатися чи залишаються вони в області. Якщо ні – то вони можуть сісти на автобуси, які їдуть на піші пункти пропуску і там групами по 50 осіб перетинають кордон. Також вони можуть сісти на потяги, які прямують до Перемишля. Таких потягів курсує 5-6 на добу. Ще один варіант — сісти на поїзд до Закарпаття, де можна перетнути кордон зі Словаччиною. Ті, хто вирішив залишитися на Львівщині, можуть самостійно знайти житло, або якщо вони потребують поселення, сісти на автобуси до арени «Львів», де є перелік локацій з вільними місцями для поселення», - розповів Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: