Позивний «Гуцул»: бійці 128-ої бригади у зоні бойових дій врятувала наляканого собаку

274698125_10216840292797861_2742450515877381481_n

Підрозділ 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади отримав нового «бійця» – собаку породи американський шарпей.

Про це на своїй сторінці написав прессекретар 128-ої бригади Ярослав Галас.

«Поповнення сталося в зоні бойових дій – наші бійці побачили домашнього собаку, що бігав біля зруйнованого російською артилерією будинку. Очевидно, господарі евакуювалися, а шарпей, перелякавшись канонади, втік, а коли повернувся, нікого не було», – написав Галас.

Зазначається, що собака породистий і доглянутий (видно, що він звик до комфортних умов), але перебував у стані шоку – не їв, не пив, тільки бігав довкола зруйнованого будинку й скулив. Наші бійці забрали його з собою, інакше тварина від нудьги й непристосованості до диких умов загинула б.

«Потроху пес звик до військового життя, потоваришував із бійцями, почав пити і їсти з їхніх рук. Хоч і все ще сумний – видно, що нудьгує за домівкою й господарями.

Зараз шарпей супроводжує підрозділ у зоні бойових дій, його неформально мобілізували в 128-му бригаду, поставили на харчове забезпечення, надали посаду «помічник водія КрАЗу» й присвоїли позивний «Гуцул» (із наголосом на першому складі)», – написав Ярослав Галас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: