Сайти двох громад Львівщини піддались хакерським атакам, така ж ситуація на Волині

хакери
Зображення ілюстративне

На офіційних сайтах Мостиської та Жидачівської громад Львівщини хакери розмістили нібито офіційне оголошення від імені президента України Володимира Зеленського про капітуляцію України у війні з Росією.

Інформація є фейковою, а сайти зараз перебувають на технічному обслуговування, повідомив у четвер, третього березня, очільник обласної військової адміністрації Максим Козицькій.

Хакерських атак удень також зазнали портали тергромад на Волині.

«На зламаних сайтах можуть бути розміщені фейкові заяви від імені Президента України Володимира Зеленського, або інших високопосадовців: у письмовій формі або створені відео за технологією діпфейк. Прошу не вірити у поширювану будь-де інформацію», - пояснив Козицький.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни РФ проти України спецслужби застерігали про те, що росіяни спробують вчитини психологічний тиск на українців за допомогою інформаційного наступу. Мета цього — придушити опір та змусити не вірити українській армії та її владі.

Третього березня у Держспецзв'язку вкотре нагадали: ворог поширює фейки.

«На вражених російськими кіберзлочинцями сайтах розміщено нібито звернення Президента України про підписання мирного договору з окупантами.
Ця інформація не відповідає дійсності. А самі повідомлення є підробкою», - сказано в повідомленні відомства.

Путін і його бандитські війська використовуватимуть всі можливі засоби – заборонену зброю, виставляння людей живим щитом перед військовими, удари по житлових будинках, лікарнях, школах дитячих будинках, обман і поширення фейків.

«Ми маємо вистояти! Ми вистоїмо! Перемога буде за нами»! — констатують у ДСЗ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: