"Скільки людей має підірватись, щоб до вас достукатись", - Зеленський про закриття неба

прес

Президент Володимир Зеленський вимагає у країн Заходу закрити небо над Україною, щоб від ударів ракет та авіанальотів РФ перестали гинути мирні українці.

А якщо Європа не бажає сама цього зробити, то нехай надасть Україні необхідні літаки.

Про це він сказав на пресконференції для іноземних журналістів у Києві.

"Ми хочемо запровадити закриття неба, тому що конкретно вбивають наших людей. Це відбувається з території Білорусі і з території Росії. Літають ці ракети, бомби, "Іскандери", літаки, бомбардувальники", - сказав президент.

За словами Володимира Зеленського, він звернувся з проханням про закриття неба до численних світових лідерів, зокрема президента Байдена, президента Макрона, канцлера Шольца.

"Я сказав: якщо ви не можете запровадити закриття неба зараз, то зараз дайте нам термін - коли. Якщо ви зараз не можете дати українцям термін, коли ви це запровадите, скажіть, яка кількість людей повинна зірватися? Скільки треба рук, ніг, голів, щоб вони були відірвані, щоб вони відлетіли, щоб достукатись до вас, щоб ви це закрили? Скільки треба? Кількість скажіть! Я піду, ми будемо рахувати, і почекаємо до цього моменту", - сказав президент.

Зеленський додав, що якщо у Європи нема сили і міцності закрити небо, то хай дадуть нам літаки.

"Чи можна нам отримати ці літаки, щоб ми відповідали на своїй землі?! Не на території Росії не на території Білорусі, а суто на українській землі відповідали установкам, які по нас стріляють!" - спитав президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: