США наклала санції проти Пєскова та низки російських олігархів

санкції

Сполучені штати Америки запровадили санкції проти російських олігархів та членів їхніх родин. Їх відключать від фінансової системи США, заморозять активи та заблокують майно.

Про це йдеться у пострелізі на сайті Білого Дому, передає ЕП.

Зазначається, що під обмеження потрапили наближені до Кремля люди, котрі збагачуються коштом росіян, просувають своїх близьких на топпосади, а також особи та компанії, які постачають необхідні ресурси для вторгнення Росії в Україну.

У Білому Домі зазначили, що у межах слідства готові співпрацювати із різними відомствами.

У сакційних списках опинились найближені до президента країни-агресорки люди:

  • Алішер Усманов — один з найбагатших людей Росії. Його власність буде заблоковано для використання в США і громадянами США, включаючи його суперяхту, щойно захоплену Німеччиною, і його приватний літак, один з найбільших приватних літаків Росії.
  • Дмитро Пєсков, який як речник Путіна є головним постачальником путінської пропаганди.

Сполучені Штати також введуть візові обмеження для 19 олігархів і 47 членів їхніх сімей і близьких оточення.

Також під санкції потраплять Микола Токарєв, Борис та Аркадій Ротенберг, Сергій Чемезов, Ігор Шувалов, Євген Пригожин та їхні родини.

США додатково вводять санкції проти семи пропагандистських організацій: Фонд стратегічної культури SDN та пов’язані з ним видання «Одна Родина»,«Ритм Євразії» та «Журнал Камертон»; SouthFront; SDN InfoRos; Новий східний прогноз; Східний огляд; United World International; і Geopolitical.

Водночас казначейство визначить 26 осіб із Росії та України, які відіграють ключову роль у цих організаціях, які дозволяють уряду РФ поширювати дезінформацію та виправдовувати діяльність Кремля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: