Усі лінії оборони збережені, а до України прибули перші іноземні добровольці, — Зеленський

зсу

Через тиждень з дня повномасштабної війни РФ проти України, окупантам не вдалось досягти поставлених цілей. На жодному зі стратегічних напрямів у ворога немає успіху, вони пригнічені та приречені. А до України тим часом прибули на захист перші із 16 тисяч добровольців із інших країн.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні третього березня.

«Рівно два роки тому в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Перші тижні боротьби з цим, пам'ятаємо, були дуже складними, але ми були єдиними, а отже сильними, а отже вистояли. Рівно тиждень тому Україну атакував інший вірус. Тиждень тому о четвертій ранку Росія вторглась в Україну. На нашу незалежну землю. Гострий припадок агресії, манія величі, манія переслідування, важкі психологічні комплекси, як наслідок, ракетні комплекси. Реактивна артилерія, танки та інша бронетехніка просто як саранча», - розповів він.

Зеленський каже, що перші години та дні повномасштабної війни були тяжкими, та ми вистояли і не плануємо здаватись.

«Ми вистояли і так буде надалі. І далі стоїми. Стоїмо так, що окупанти були змушені міняти свою тактику. Ракетно-бомбові удари Росії по українських містах — це зізнання, що вони не змогли зробити нічого суттєвого на нашій землі. Усі лінії нашої оборони збережені. На жодному зі стратегічних напрямів у ворога немає успіху, вони пригнічені вони приречені. Київ вистояв цю ніч і черговий ракетно-бомбовий удар. Спрацювала наша протиповітряна оборона. Херсон, Ізюм та усі інші міста, по яким окупанти били з повітря, нічого їм не віддали. Чернігів, Суми, Миколаїв, Одеса тримають оборону. Вони хочуть зруйнувати нашу Одесу, але побачать лише дно Чорного моря, бо вони дно», - заявив Зеленський.

Президент України розповів, що вже сьогодні захищати країну прибули іноземні солдати. Це лише перші із шістнадцяти тисяч охочих боротися проти країни-окупантки, яка напала на Україну.

«Україна щоденно отримує зброю від наших партнерів, від справжніх друзів, щоденно все більше і більше потужної зброї. Україна вже зустрчає іноземних добровольців, які ідуть в нашу державу. Перші з 16 тисяч, вони їдуть захищати свободу, захищати життя. Для нас. Для всіх. І це приречене на успіх, я упевнений», - сказав глава України.

Він розповів, що росіяни цинічно обстрілюють не лише будинки мирних мешканців, а й сакральні місця. Учора ворожого ракетного удару зазнав Успенський собор у Харкові — одна із найвідоміших православних пам'яток міста. У той час там ховались в укритті десятки людей.

«Святе місце тепер побите війною: вони не бояться вже навіть цього, користуючись тим, що Бог не дає моментальної відсічі, але Бог все бачить і відповідає, що вам не сховатися: немає такого бункеру, щоб пережити відповідь від Бога. І навіть, якщо ви зруйнуєте всі наші українські собори та церкви, ви не зруйнуєте нашої віри», - додав Зеленський.

І зазначив, що кожен будинок чи вулицю українці відбудують, а окупатам час вивчити два слова — «репарація» та «контрибуя».

«Ви відшкодуєте усе, що зробили проти нашої держави, проти кожного українця, у повному обсязі. А тих, хто загинули, ми не забудемо. Ми разом з Богом. Ви (окупанти- ред.) прийшли руйнувати наші міста, знищувати наших людей, забирати у нас все, що нам так цінно. Ви відрізаєте мирним мешканцям електрику, воду, опалення. Ви залишаєте людей без їжі, без ліків. Ви розстрілюєте маршрути, за якими можна провести евакуацію: немає такої зброї, яку ви б не використали проти нас, а тепер ви виходите і розповідаєте своїм пропагандистам, що збираєтесь послати в Україну так звані «гуманітарні колони». Запам'ятайте безбожники: коли мільйони людей прокликанють, вам рятуватись нічим»! — констатував президент.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: