Вчора на Харківщині загинуло 34 людини, ще майже 300 отримали поранення

274596863_325239289643967_2574106920012864265_n

Протягом минулої доби, з 2 по 3 березня ворог продовжував вражати своїми смертоносними бомбами, снарядами та реактивною артилерією житлові квартали і цілі населені пункти Харківщини. 

Протягом минулої доби, з 2 по 3 березня ворог продовжував вражати своїми смертоносними бомбами, снарядами та реактивною артилерією житлові квартали і цілі населені пункти Харківщини.

Важким ударам піддались міста Харків, Ізюм, а також села Яківлівка та Хорошеве Харківського району. Загалом статистика втрат серед митного населення вражає: загинуло 34 особи, 285 зазнали поранень, з них 10 дітей, повідомляє ДСНС.

В результаті потрапляння боєприпасів в будинки та адмінбудівлі трапилось декілька десятків пожеж, на 30 з них відреагували рятувальники, працюючи, навіть, під обстрілами.

Близько 8-ї ранку центр Харкова піддався масованій ракетній атаці. Ракети вразили 2 адміністративні будівлі, котрі загорілись. Площа пожежі склала 600 кв.м. Під час проведення аварійно-рятувальних робіт бійці ДСНС врятували 10 людей з-під завалів. На жаль 4 чоловіки загинули.

О 13:31 ворожий снаряд влучив у житловий будинок на пл. Конституції у центрі Харкова. Сталось часткове руйнування цієї будівлі. Вибуховою хвилею пошкоджені будівельні конструкції та зруйновані вікна ще одного будинку. Під час рятувальної операції врятовано 17 осіб.

О 13:33 снаряд влучив у гаражний кооператив на вул. Академіка Павлова. Сталась пожежа площею 300 кв.м. На місці виявлено 3 тіла загиблих.

О 13:57 — пожежа площею 40 кв.м. у Харкові на вул. Леся Сердюка. Снаряд влучив між 4-м та 5-м поверхами 16-типоверхівки. З будинку евакуйовано 20 осіб.

Знову центр Харкова. О 14:40 пожежа на вул. Мироносицькій. Горіли відразу 3 будинки. Причина все та ж. Площа горіння складала 1000 кв.м. Рятувальники врятували 13 чоловік.

О 22:13 авіабомба була скинута на будинок, що на вул. Селянській у Харкові. Внаслідок авіаційного удару по будівлі виникло загоряння речей на площі 55 кв.м. З під уламків врятували 2 людини, постраждало 3, загинули 2.

О 22:57 ворог цинічно атакував звичайне українське село, де й близько відсутня військова інфраструктура. Удар нанесений по села Яківлівка Харківського району. Сталось загоряння 2 автомобілів та господарчої споруди, пошкоджені приватні домоволодіння. Поранені 7 осіб, загинуло 2.

Опівночі стався масований авіаналіт на мирне місто Ізюм — місто козацької слави. Він тривав з 00:14 по 02:02. Бомби потрапили у будинки на вул. Соборній, вул. Українська, вул. М. Федоренко та інші. Внаслідок авіаційного удару пошкоджено житловий 5-типоверховий будинок, у якому з-під завалів врятовано жінку. Також вул. Українській загинули 8 осіб, з них 2 дітей (приблизно 5-6 років). Їхні тіла рятувальники дістали з-під завалів. На вул. М. Федоренко ДСНСники врятували 2 жінки, котрі опинились заблокованими в зруйнованій оселі.

Крім того масованого авіаудару зазнав Салтівський житловий масив. У житлових багатоповерхівках пошкоджені конструкції та зруйновані вікна. Інформація щодо наявності постраждалих на даний час уточнюється.

До рятувальників надійшло близько 236 заявок про знаходження боєприпасів, що не вибухнули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: