Загиблі шість тисяч, а інші десь блукають, — Данілов про російських солдат 

ilyustratyvne-foto_large (1)

Російські матері сьогодні не мають зв'язку із майже вісьмома тисячами своїх дітей, які пішли наступом проти України. Сьогодні у списках загиблих окупантів є орієнтовно шість тисяч військових.

Про це в етері телеканалу «Рада» другого березня повідомив секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов.

З його слів, ще кілька тисяч солдат збройних сил країни-окупантки «повтікали від цієї війни та зараз шукають шляхи дістатись додому». Секретар РНБО застерігає, що ці «заблукалі» можуть мати при собі зброю. Водночас більшість з них — не є агресивними, а просто «кинутими напризволяще», без засобів зв'язку.

«Вони не розуміють, куди потрапили. Вони не знають напрямку, не орієнтуються», - каже Данілов.

Нагадуємо, за офіційними підрахунками Міноборони України станом на ранок середи, другого березня, відомо про 5 тисяч 840 поранених та вбитих окупантів. Там пояснюють, що ця цифра може бути неточною, оскільки тривають інтенсивні бої, що ускладнюють точний аналіз зібраних даних.

Натомість Міноборони РФ спершу заявляло про те, що у збройних силах країни немає полеглих у війні з Україною. Уперше в офіційному зведенні співчуття через загибель кадрового офіцера військ РФ Нурмагомеда Гаджимагомедова, таким чином визнавши втрати на четвертий день повномасштабного вторгнення в Україну.

Тим часом тіла загиблих російських солдат ніхто не планує забирати додому. Через це українська сторона навіть зверталась до міжнародного товариства Червоний хрест. У Росії, натомість, кажуть, що цим ніхто не хоче займатись: це питання, мовляв, не пріоритетне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: