Із понад ста БТГр в окупантів залишилось не більше шести, — Міноборони

ec98143-1724d8e-trostyanec3
Знищена ворожа техніка на Сумщині. Фото: Дмитро Живицького

На восьму добу повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти продовжують цинічно обстрілювати будинки мирних мешканців, бомбардують військову інфраструктуру та житлові масиви в українських містах.

Водночас ворог використав майже всі свої резерви, а морально-психологічний стан цих підрозділів перебуває на низькому рівні, повідомили опівночі четвертого березня у Міністерстві оборони України.

За даними їхньої розвідки, зі 117 укомплектованих та споряджених БТГр залишилось не більше шести, які не перебувають на території нашої країни.

«Для здійснення ракетних ударів по об’єктах на нашій території російські загарбники використали майже весь боєзапас ракет комплексу Калібр, що призначався для наступальної операції в Україні. На даний час противником проводиться поповнення запасів», - сказано в повідомленні.

Противник зволікає з висадкою десанту в районі Одеса – Затока, проводячи демонстраційні дій з метою відтягування частини сил Українських захисників на зазначений напрямок.

Упродовж третього березня — на восьмий день війни — солдати країни-агресорки не досягли суттєвих успіхів у просування вперед. Натомість, уточнили у Міноборони, окупанти зосереджують зусилля на інженерному обладнанні своїх позицій.

А чергова спроба захопити Гостомель знову виявились безуспішною. Українці під час бою знищили близько 20 одиниць ворожої техніки та особовий склад (дані про кількість уточнюються).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: