На Львівщині є потреба у вантажівках для перевезенння гуманітарної допомоги

_1646258657_613x321_3_0_nw

Львівщина продовжує постачати гуманітарною допомогою всю Україну.

Про це під час пресконференції розповів перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

«Одним із наших завдань є також допомогти тим областям, які цього потребують. Ми говоримо про гуманітарні вантажі. Це перш за все харчові продукти, предмети першої необхідності, медикаменти. Географія поставок є доволі широкою: з півночі на південь. Зокрема вчора була поставки в Житомир, Запоріжжя, Київську область. Водночас ми щиро вдячні нашим партнерам, які надають у великих обсягах гуманітарну допомогу закордону. Завдяки нашим громадянам і іноземним партнерам ми можемо забезпечувати безперебійне постачання в ті області, які цього потребують. Всіх, хто має можливість і бажання допомогти, просимо звертатись у Гуманітарний штаб, який діє при Львівській ОВА. Сьогодні є потреба у великих вантажних машинах типу «TIR». Більше 400 одиниць техніки вже залучені», - розповів Андрій Годик.

За його словами, ситуація на кордоні покращилась. Черги авто та людей, які очікують переходу, зменшуються.

«За минулу добу понад 38 тисяч осіб перетнули державний кордон на виїзд. Загалом з 24 лютого це число становить понад 320 тисяч осіб»,-  розповів заступник начальника військової адміністрації.

Він додав, що Львівщина продовжує приймати українців з інших областей, де ведуться жорстокі бої. Лише за минулу добу в області розселили більше 5-ти тисяч осіб, а загалом область прийняла вже понад 80 тисяч українців.

«Ми зараз фактично розділили можливість прийняття громадян на різні етапи. Перший — це ті приміщення, які спеціалізовано призначені для проживання. Це санаторії, готелі хостели тощо. Другий – це вся можлива інфраструктура, яка може бути використана під тимчасове розміщення: школи, гуртожитки. Використання другого типу приміщень — це крайній захід. Проте, якщо ситуація буде потребувати, окрім цього, можуть бути розгорнуті ще додаткові місця, зокрема в спортивних спорудах. В нас ще є вільні ліжкомісця в достатній кількості, тому всім кому необхідно ми ці умови надамо»,- заявив Андрій Годик.

Він вчергове нагадав підприємцям області, а також орендодавцям на неприпустимості підвищення цін у воєнний час.

«Перш за все, ми повинні з людської точки зору не користатись на чужій біді. Це стосується всіх тих, хто в умовах, коли люди покинули свої помешкання часом без коштів на існування, необгрунтовано підвищує і завищує ціни»,-  заявив Андрій Годик.

За його словами, вже відбулась частина зустрічей і нарад з бізнесом по різних сферах діяльності. Це стосувалось, зокрема і перевезень і вартості проживання.

«Якщо ми будемо бачити, що необгрунтовано підвищуються ціни на послуги чи товари, ми будемо реагувати відповідно до чинного законодавства в тому числі в межах тих інструментів які надає правовий статус воєнного стану»,-  заявив заступник начальника військової адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: