Окупанти обстріляли енергоблоки Запорізької АЕС (відео) Оновлено

Zaporozhje_AES

Серед ночі четвертого березня російські окупанти обстріляли енергоблоки Запорізької АЕС у Енергодарі. Унаслідок цього виникла пожежа.

Про це повідомляє керівник пресслужби станції Андрій Туз.

Там також зазначили, що існує реальна загроза ядерної небезпеки.

Енергоатом зернувся до світової спільноти:

«Обстріли з важкої зброї енергоблоків ЗАЕС, що відбуваються прямо зараз, це суворе порушення ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкту, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу», з- сказано в повідомленні.

Міський голова Енергодару Дмитро Орлов звернувся із негайним закликом припинити обстріли.

Оновлено. 02.28 година 4.03.22

Керівник пресслужби станції повідомляє, що пожежа на Запорізькій АЕС триває, а рятувальники не можуть взятись за гасіння вогню через інтенсивні обстріли. Зафіксоване пряме потраплання ворожого снаряду у перший блок.

Оновлено. 02.59 година 4.03.22

Працівники станції повідомили, що наразі немає інформації про підвищення радіаційного фону, передають у Центрі інформаційної безпеки.

Оновлено. 03.00 година 4.03.22

«Якщо Запорізька АЕС вибухне, цей вибух буде вдесятеро більше ніж у Чорнобилі», – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і закликав росіян негайно припинити вогонь.

Оновлено. 03.09 година 04.03.22

На Запорізьку атомну електростанцію пропустили пожежників. Про це близько 3:00 год. четвертого березня повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух. 

Оновлено 03.22 година 04.03.22

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій України повідомили, що відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює тільки 4 блок).

Протипожежний стан на АЕС в межах норми.

Поза територією АЕС в учбово тренувальному корпусі виникло загорання. Поки йде бій, підрозділи ДСНС не допустили до гасіння. Рятувальники перебувають у готовності.

P.S

Окупанти прорвались у напрямку АЕС в Енергодарі у вечері третього березня, перед тим вони розстріляли блокпост. Зайшовши у місто на близько ста одиницях техніки, російські солдати відкривали вогонь по мирних мешканцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: