Російські солдати не полишають спроб захопити Одесу, там зараз «найгарячіше», — РНБО

данілов
фото ілюстративне

Українці перехопили тактичну ініціативу окупантів, у яких фактично вже немає БТГр. Водночас росіяни досі намагаються оточити Київ, Харків та вийти на адмінмежі Луганської та Донецьких областей. Почався дев'ятий день війни.

Як повідомляє секретар ради національної безпеки України Олексій Данілов, нині росіяни потребують термінового підтягування резерву. Вони зазнають суттєвих втрат на усіх операційних напрямках – Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському і в зоні проведення Операції Об'єднаних Сил.

Гарячим залишається Південний напрямок, на якому окупант концентрує ресурси для активних дій щодо спроб оточення Одеси, та безуспішно.

Данілов пояснює, що загарбники хочуть «виграти час» для передислокації та оновлення. Для цього окупанти наносить інтенсивні авіаційні та ракетно-артилерійські удари по військових та цивільних об’єктах.

«Жорнова ЗСУ, ТРО та інших силових підрозділів щодо перемелювання різноманітних «Z», «V», «A» та іншого російського окупаційного матеріалу працюють ефективно і вправно», - каже секретар РНБО.

Сьогодні вночі путінський режим поставив світ перед загрозою глобальної катастрофи. Російськи терористичні війська обстріляли територію Запорізької АЕС - внаслідок чого зайнялася пожежа, і тільки завдячуючи героїчним діям загону ГУ ДСНС України в Запорізькій області вдалось локалізувати небезпеку.
Все це наслідок неспроможності Кремля досягнути своїх цілей в Україні військовими методами, що призвело до санкціонування путіним методів неприховано терористичних.

Про це свідчить, зокрема, використання санітарних автомобілів із символікою Червоного Хреста для перевезення озброєння і боєприпасів; перевдягнення, насамперед, російськими силами спеціальних операцій та десанту в українську військову форму, обстріли мирних районів, міст і сіл.
Тому для всієї російської верхівки Гаага наближається все швидше й невідворотно.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: