Війська РФ переходять на відвертий тероризм

ВІйна. Фото: Костянтин Реуцький
ВІйна. Фото: Костянтин Реуцький

Російська армія вичерпала основну частину оперативних ресурсів та очікує на перекидання додаткових сил з Південного та Східного військових округів.

На дев'яту добу війни РФ проти України головним завданням окупантів залишається захоплення столиці та послаблення спротиву у заблокованих населених пунктах.

Про це станом на 12.00 годину п'ятниці, четвертого березня, повідомили у Міноборони України.

Там зазначили, що більшу частину резервів угрупувань збройних сил країни-агресорки вже введено в операцію.

«На Слобожанщині підрозділи 20-ї армії противника намагаються продовжити наступу на Об’єднані сили на Новоайдарському та Сєверодонецькому напрямках.
На Донецькому оперативному напрямку противник силами шести БТГр намагається утримати кільце оточення навколо міста Маріуполь. Для поповнення втрат на Донеччині російські куратори розпочали завезення військовослужбовців ЗС РФ до станції Іловайськ», - сказано в повідомленні.

У Чорному морі морське угруповання ЧФ виведено з морських баз із завданням уражати надводні сили Угруповання різнорідних сил ВМС, але частіше жертвами російських морських піратів стають цивільні суда та їх екіпажі.

Окрім цього, окупанти досі намагаються висадити морський десант на ділянці Затока – Чорноморськ, щоб захопити Чорноморське узбережжя. У районі 40 кілометрів східніше Чорноморська перебувають два великих десантних кораблі загарбників.

Відбулись зміни в тактиці дій російських злочинців:

  • не виконавши завдання військового бліцкригу, російська федерація переходить до відверто терористичних способів ведення бойових дій на території України;
  • збільшено частку завдань із застосуванням підрозділів спеціального призначення у передмісті населених пунктів у якості штурмових підрозділів;
    почастішали випадки застосування повітряних десантів для забезпечення наведення мостових переправ через водні перешкоди;
  • російські окупанти приділяють значну увагу активізації заходів психологічного впливу на населення та війська;
  • найближчим часом слід очікувати комплексне та масштабне поширення ворогом фейкових новин, яке здійснюватиметься із залученням усього спектру сучасних інформаційних засобів.

Закликаємо українців бути пильними, вірити в Збройні Сили України та користуватися інформацією з офіційних та перевірених джерел.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: