З цього дня загибель українців стане вашою провиною, — Зеленський звернувся до НАТО

зеленський 1
Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення НАТО відмовити країні у закритті неба. 

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення НАТО відмовити країні у закритті неба.

Про це він заявив у відеозверненні увечері, четвертого березня.

Він назвав наратив НАТО про те, що забезпечення безпілотної зони над Україною спровокує пряму агресію РФ проти них «самогіпнозом» тих, «хто хто слабкий та невпевнений внутрішньо, хоча може володіти зброєю у рази сильнішою, ніж є у нас». Окрім цього, також зазначив, що своїм рішенням НАТО дало країні-агресорці «зелене світло» на бомбардування українських міст та сіл.

Зеленський каже, що час пом'янути гарантії та обіцянки безпеки, рішучість альянсів, цінності, які для декого, на його думку, померли.

«Сьогодні відбувся саміт НАТО: слабкий саміт, розгублений саміт, на якому видно, що не всі вважають боротьбу за свободу для Європи метою номер один. Усі розвідки країн НАТО чудово знають плани ворога, вони також підтвердили, що Росія хоче продовжувати наступ. Дев'ять днів ми бачимо жорстку війну: руйнують наші міста, обстрілюють наших людей, дітей, житлові квартали, церкви, школи — знищують все, що забезпечує нормальне життя людей і хочуть це продовжувати.

Знаючи, що нові удари і жертви неминучі, НАТО свідомо ухвалили рішення не закривати небо над Україною. Ви мали думати про людей, про людяність. А про що ви думали на засіданні»? — звернувся глава України до країн-членів НАТО.

І заявив, що усі люди, які загинуть з цього дня у війні з Росією, загинуть також і через них.

«Через вашу слабкість, вашу роз'єднаність. Усе, на що спромігся альянс сьогодні — це провести через систему своїх закупок 50 тонн дизпалива для України. Мабуть, для того, щоб ми могли спалити Будапештський меморандум, щоб краще горіло. Але він для нас уже згорів у вогні російських військ. Хіба такого, НАТО, ви хотіли, хіба такий альянс будували»? — сказав Зеленський.

Він пояснив, що сьогодні НАТО дало зелене світло для подальшого бомбардування українських міст та сіл, відмовившись від безполітної зони.

«Ви могли закрити небо, але. Але. Я не знаю, кого ви можете захистити і чи здатні захистити свої країни, країни Альянсу. Від нас ви не зможете відкупитись літрами палива за літри крові, пролитої за нашу спільну Європу», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: